Florida med bil sommaren 2016 med barn

6 sep. 2015 21:39
Visningar: 630
Försöker sy ihop nästa års semester i Florida och hoppas på tips på boenden i Miami (troligen North Beach), någonstans i Florida Keys, Tampa, Orlando... Blir en bilsemester med andra ord. 18 dagar i juni är det tänkt att vi ska vara där och tänkte börja och avsluta med 2-3 dagar i Miami.
Börja köra runt "medsols" upp mot Orlando och sedan ner västkusten mot Florida Keys, troligen ett stopp på Islamorada med lite delfinbad om ungarna vill det... så ser planen ut idag. kanske kika på något alligatorställe men det är mindre detaljer som inte behöver planeras redan.
Fyra personer (två vuxna med två barn under 10 år).
Vad har ni som läser detta för tips och vettiga boenden...? Känns som om det är läge att redan nu boka in boenden på de lite dyrare platserna.
Vill helst slippa betala 40-50 USD för att parkera bilen men det kanske man inte slipper överallt...
7 sep. 2015 08:43
Budgeten ligger på runt 1.000kr per natt, helst billigare men man vill inte bo alltför skruttigt, något vägmotel lär det bli ifall man är sen på vägarna.
Har inte varit på västra sidan (förutom Pensacola för 10 år sedan) så det som tipsas om är vi tacksamma för man jag gissar att man åker in mot Tampa eller kanske lite norr om Tampa på väg från Orlando. Sjökor är en av sakerna vi också vill se.
Jag har hört talas om en alligator-ranch som heter Gatorama, kanske kan vara något?
Resan är främst för att ungarna ska se det lite vilda och soliga Florida, inte bara städer.
Om något år blir det en N.Y.-resa så då får de storstad så det räcker.
Med Florida Keys menar vi någon av öarna mot Key West, har varit där för 15 år sedan så att ta sig ända dit ut känns lite onödigt om det inte är något suveränt ställe som kan rekommenderas.
7 sep. 2015 11:11
Tycker ni ska fokusera på tre områden; Orlando, Anna Maria Island samt Miami Beach. Finns ingen anledning att ta sig till Marathon eller Islamorada bara för att...bortsett från nämnda delfinsim finns inget än storfiske till havs och stränder här. Bättre då på västkusten.

Discovery Cove tar hand om delfinsimmet åt er och då får ni inträde på Sea World, Aquatica samt Busch Gardens "nästan på köpet". Utöver detta kan ni fundera på om era barn är åkglada eller inte. Detta avgör huruvida Disney eller Universal är rätt för er. Sök lägenhetshotell med kök i Orlando. Stor pool för några vilodagar. Er shopping sköter ni här. Finns massvis med tips här i olika trådar.

Poolvilla för hela familjen hyr ni på Anna Maria Island. Ett prov på gamla Florida med stränder och vatten i absolut världsklass om man bara vill ta det lugnt eller så väljer man utav femtiotalet utflyktsmål inom 2h. De flesta med äkta Florida-feeling.
Siesta Key, Sanibel, Captiva, Naples, Weeki Wachee, St Petersburg downtown and Sundial, Salvador Dali, Johns Pass-Treasure Island, Crystal River, Myakka State Park, Downtown Sarasota and Marina, Ringling Museum of Art, Clearwater Beach och Flippers hemvist, Pier 60, Ft de Soto Park, Tarpon Springs, Honeymoon Island, Venice, Caspersen Beach, Marco Island, St Armands Circle, Ft Myers Beach
Husen hittar ni på vrbo.com

På väg till Miami Beach stannar ni längst US41 på någon av alla operatörerna som trafikerar Everglades. Om några dagar bara i Miami Beach tycker jag att man bör hitta något söder om 22 och vissa förespråkar NoBe kring 70:e gatan. Här finns också riktigt många utflyktsmål i och kring storstaden.
8 sep. 2015 09:27
Har för mig att sjökorna är en "vintergrej" men vi får se.
Vrbo.com verkar vara liknande som airbnb, är det ngn risk med att bli blåst på boendet eller är man safe?
Lite tråkigt att komma fram till boendet med ungar och det inte finns....kanske är vi lite nojiga.
Av Birgere
8 sep. 2015 09:47
Safe... man kan aldrig vara 100% safe men med sunt förnuft kommer man långt. Kolla reviews och att kontakten med ägaren känns seriös så är ni hemma.
8 sep. 2015 10:00
Citerat från Sommar2016:
Har för mig att sjökorna är en "vintergrej" men vi får se.
Vrbo.com verkar vara liknande som airbnb, är det ngn risk med att bli blåst på boendet eller är man safe?
Lite tråkigt att komma fram till boendet med ungar och det inte finns....kanske är vi lite nojiga.
Manatee finns såklart på plats hela året men det är riktigt att de kan ses på en koncentrerad yta då de söker varmare vatten under vintern. Ett sådant ställe är det i Apollo Beach vid utsläppen som ovanstående besökt. Vid Lido Key finns bra möjligheter att se ett par även under sommaren då från havskajak bland mangroven.
16 juni 2016 11:53
Ska åka till Florida i nov,dec 2016. 2 veckor. 7 dagar på Miami Beach, 1 dag KW. Åker sen upp till västra Florida. Har kollat in Siesta Beach, Anna Maria Island och St Pete Beach om man nu vill ha strand. Har hittat helt ok boende för runt 1000 kr natten. Vad säger ni andra. Är det bra stränder, några tips?
16 juni 2016 13:55
Du hittar inga bättre stränder i USA. Frågan är dock huruvida vattnet är ok i temperatur. Det är ungefär 8-9 graders skillnad mellan tidigt i November eller mitten av December.