Får inte Florida-trippen på plats

23 okt. 2017 12:32
Visningar: 308
Kämpar lite med planeringen inför kommande Floridaresa.
Det blir Florida 3 veckor över jul-nyår. En biltur som började som en "norr -söder" men slutat i en "södra Florida runt".

Vi har tänkt stanna en vecka över jul i the keys någonstans, troligtvis Marathon för bad och återhämtning. Därefter är tanken att bila genom Everglades och kusten upp till Orlando för att vända tillbaka ner till Miami. Detta under 11 dagar med nått bra stopp över nyår.

Någon som har synpunkter på upplägget? Är det för länge med en vecka på the keys eller borde man istället lägga mer tid på västkusten?
Nyår skulle man ju vilja fira på någon riktigt härlig plats. Helst utan det allra värsta larmet.

Vi reser med tre kids i olika ålder och inleder med ett par nätter på South beach innan julveckan.
23 okt. 2017 20:33
Marathon träffades riktigt hårt av Irma. Skall du stanna i "the Keys" är Key West det som drabbades minst. Det är såklart dyrare där, men det är nog oklart hur långt återhämtningen gått i Marathon till Jul.
Av Daytona
24 okt. 2017 08:17
Vi åker till Florida 19 december och ska bo just i Marathon de första 3 dagarna. Stället blev hårt drabbat av orkanen men enligt uppgifter vi fått är allt "up and running" igen. Vi ska bo på Captain Pips , typ en fiske/snorkel camp, verkar vara helmysigt och har fått bra recensioner.
24 okt. 2017 09:00
Som vanligt omöjligt att säga hur andra ska göra ;-)
Man, ett par saker att fundera på, vad är ni ute efter och hur mycket spelar väder in?
Kolla vattentemperaturerna om ni är ute efter strand och bad. Det är i.s.f. Sydost som är bäst.

Vad ska ni göra, t.ex. Orlando är främst nöjen och shopping, vädret kan vara väldigt olika på vintern beroende på var vindarna kommer ifrån, från norr så kan det bli kyligt, t.o.m. kallt ibland. Så planera efter vad ni ska göra där.
Just shopping är ju för många lockande men inget att välja ort efter, det finns bra shopping överallt så planera in det som utfyllnad mellan andra aktiviteter (större köpcentras kan om man vill dock bli heldagssysselsättning om man är en seriös shoppare och vill gå igenom alla butiker ;)

Vill ni ha stopp på västkusten så kan det vara lämpligt söderut, dels varmast och dels passar det bäst om ni ska köra från Keys och uppleva Everglades på vägen upp.
I stort kan man säga att allt för många korta stopp är onödigt och beroende på hur man är så kan längre stopp bli tråkiga på vissa ställen. Själv tycker vi att de flesta orter har en 4-5 övernattningar att fylla, undantag, Orlando där det lätt kan bli längre om man vill besöka flera parker och Miamiområdet som p.g.a. storleken har mycket att utforska.

Ett upplägg kan ju vara ungefär som du nämner. Miami Beach, Keys, några dagar vid nyår i Ft. Myers Beach, Naples (efter smak) Orlando antal dagar efter vad ni ska hinna med, direkt ner till flyget eller avslut med några dagar till i Miami Beach.
25 okt. 2017 10:25
Tack för all input.
Det verkar råda olika uppgifter om hur Irma slagit. Några jag kontaktat är väldigt svepande, andra helt ärliga med att det slagit hårt med bland annat översvämningar men att man tror att man hinner återställa mycket innan jul.
Detta gäller keys så väl som Naples.

Helt enig med Floridasidan.
Flera längre stopp och utgå från det, än in och ut på olika boenden när det är så nära till allt.