Dra till kuba i mars !

27 jan. 2016 18:28
Visningar: 324
Hola ! drar till varadero, kuba i mars. skulle vilja ha lite tips på hur man bäst gör med stålarna ? läste runt lite och verkade som att det är problem med mastercard ? svårt att ta ut pengar/hitta en bankomat osv, någon som har erfarenhet utav det ?

Kom gärna med lite tips på andra saker också! trinidad,vinales, och havanna ska såklart besökas.

tack på förhand ! :)
Av Basta
28 jan. 2016 08:19
Vi kunde inte använda mastercard i automaterna, men man kan få ut pengar med kortet inne i bankerna. Köerna till banker och växlingskontor är långa. Kön kan se ut som en folksamling och man håller koll på vems tur det är genom att fråga efter el Ultimo (den sista) då man ställer dig i kön. Var noga med öppethållningstider, de stänger obönhörligt då tiden är inne, fast kön är lång.

Vi hade med euros som vi växlade. Ett alternativ i storstäder är att gå till 4- eller 5-stjärniga hotell, de växlar men till lite sämre kurs.

Om ni ska bo på casa particular, boka i förväg! Man kan be ägaren på den casa man bor på att boka något på nästa ort, men det funkar inte alltid.
29 jan. 2016 09:04
Kom hem den 22/1 2016 från Kuba. Pengarna! Skaffa er ett Visa-kort det funkar i de flesta bankomaterna.
Om ni har tänkta att resa runt så är det mitt absolut bästa tips att boka resorna i god tid via Viazul (långfärdsbussar) alternativt hyra bil I GOD TID! Det finns massvis med ställen på Kuba som har biluthyrning men de har inga eller väldigt få bilar! Undvik Varadero då detta inte är KUBA utan nästan enbart en massa "all inclusive" . Ett annat tips är att ni får räkna med att det tar tid att förflytta sig med buss/taxi då snitthastigheten är låg beroende på dåliga vägar ,räkna max 4-5 mil i timman. Oftast längre tid! Havanna -Trinidad tar tex 5-6 tim.