Darwin

Av Tittin
22 sep. 2014 18:33
Visningar: 695
Hej nån som varit i Darwin och har tips om boenden och vad man kan hitta på
23 sep. 2014 00:06
Vad för boende vill du ha? Darwin är ganska dyrt. Själv bodde jag på hostel, det finns många av dem. I själva stan finns egentligen inte så mycket att se. Jag tyckte det var trevligt i nybyggda området Wharf Precinct. På Mindil Beach finns en populär sunset market.

Annars är det ju naturen utanför Darwin som är det bästa i regionen, dvs Lichfield, Kakadu etc.
Av Tittin
23 sep. 2014 07:57
Marie 78 ...
Tänkte åka över till australien eftersom vi är så nära då vi ska till Bali...menja vet inte mycket om landet du kanske har nå andra tips ;)
23 sep. 2014 09:17
Okej, det är knappt lönt att åka till Australien BARA för att se lilla Darwin så då kan ni ju ev. boka en 3-dagarstur till Kakadu. Om ni är naturintresserade vill säga. Kolla t.ex.http://www.travelwild.com.au/kakadu-tours-from-darwin.
Frågan är sen vilken tid på året ni reser. Darwin har regnperiod nov-april och då regnar det MYCKET. Naturen är fantastisk då också, men man kommer inte fram överallt pga översvämmade vägar.
Av Ziesta
23 sep. 2014 10:19
Hej,

Tycker absolut att du ska passa på att åka till Darwin när du ändå är i närheten. :-) Bali är ju bara 2 1/2 timme bort och det brukar finnas billiga biljetter med Jetstar och AirAsia.

Jag har varit där flera ggr, nu senast i somras. Kanske kan du få lite tips i mitt resealbum, även om det inte är helt klart ännu: http://www.reseguiden.se/forum/resor/langledig-i-darwin-australien-7648

När har du tänkt åka? Bra att tänka på är att Darwin har tropisk klimat med en "wet" och en "dry" årstid. Det är varmt året runt, men under "wet" regnar det och är hög luftfuktighet. Brukar även vara en hel del tropiska oväder med åska och blixtar. Jag har bara besökt Darwin under "dry" (då vi har sommar här i Sverige) men har hört att det kan vara riktigt jobbigt under "wet", speciellt under "build up", som de kallar perioden innan det väl börjar regna.. Delar av nationalparkerna utanför är även stängda delar av tiden, då vägarna svämmas över.

Jag håller med Marie om att Litchfield och Kakadu är väl värda att besöka! Flera företag har dags- eller flerdagsturer från Darwin dit, om man inte vill köra själv. Litchfield hinner man med på en dag, medan Kakadu är större så där behöver man snarare 2+ dagar.
Missa inte att bada i Buley Rockholes i Litchfield. Naturliga små pooler och vattenfall.
http://www.litchfieldtouristpark.com.au/litchfield-national-park/buley-rockholes

Angående boende så har jag tyvärr ingen erfarenhet av bo på hotell eller hostel i Darwin, men jag har hört att det lätt blir fullbokat under högsäsongen så det är nog bra att boka redan innan ni kommer dit. Det är bäst att bo i centrum, vilket är ganska litet. Huvudgatorna är Mitchell Street och Smith Street. På Smith Street ligger "The mall" med lite affärer. Om man vill shoppa kan man även åka Casuarina Shopping Centre.

En liten promenad från Smith Street ligger Darwin Waterfront med restauranger, kaféer, samt en konstgjord strand och en "wave pool" att bada i. Ett annat trevligt område med restauranger är Cullen Bay Marina, men dit får man ta buss eller taxi.

Det bästa med Darwin är alla marknader med massa god mat & fruktjuicer! Mindil Beach Sunset Market, som är den största, är på söndag kväll och torsdag kväll, men bara under "dry". http://www.mindil.com.au/ Här finns matstånd med mat från hela världen, hantverk, souvenirer, musik m.m. Det är även populärt att titta på solnedgången ifrån stranden.
Andra mindre marknader är Parap Village Market (lördag förmiddag, hela året, går bussar från stan dit, http://parapvillage.com.au/), Nightcliff Market (söndag förmiddag, hela året, http://www.nightcliffmarkets.com.au/) och Rapid Creek market (mest mat & frukt&grönsaker, söndag förmiddag).

Oj, ser nu att Marie hann svara igen medan jag skrev mitt inlägg.. så det blev lite upprepning..
Av Tittin
23 sep. 2014 11:08
Tack för svaren vi kommer åla neröver nu 4 oktober så vi har 3 månader på oss har förstått att de börjar bli sämre väder då......vi funderar även på borneo så ja kände oxå att man ville passa på o besöka australien när man är så nära;)
Av Niclasl
15 nov. 2018 11:07
Testar och ser om det går att väcka liv i denna tråd igen 😊
Vi funderar på att flyga över till Darwin i 5 dagar när vi är på Bali. Vi är ute och reser i tre veckor och tror det kan vara ett bra tillfälle att besöka Darwin, framförallt när det bara är 2,5h bort och billiga flygavgångar. Åker vi dit blir det andra veckan i mars 2019. Jag har läst om wet season och att det är mycket varmt, hög luftighet samt att det kan regna en hel del. Vad säger ni, är det värt att åka över i fem dagar under denna period? Eller innebär det en alldeles för stor risk med regnfyllda dagar och avstängda nationalparker så man fastnar i Darwin som tydligen är en halvmedioker stad? Av erfarenhet runt om i världen vet man att klimatet är väldigt skiftande numera, är det sk. wet season så kanske det inte regnar på flera dagar eller så råkar man ut för värsta tänkbara ovädret. Lite vägledning skulle uppskattas samt tips på boende om vi ska göra en 2-3 dagars utflykt till Kakadu exempelvis. Skulle gärna vilja bo på ett mysigt schysst ställe med inplanerade turer som man utgår från. Tack!
15 nov. 2018 11:21
Enligt statistiken regnar det knappt 320 mm i mars månad (Stockholms årsnederbörd är 531 mm enligt Wikipedia). Så ja, det lär regna en del. Den delen av Australien/världen är speciell eftersom det verkligen regnar jättemycket under wet season och ingenting under dry season.
Jag skulle inte åka till Darwin endast för att se stan för så intressant är den inte. Kakadu är ju fantastiskt, men en stor del av den är ju stängd under wet season. Vad man kan göra är ju att ta helikopterturer över för att se t.ex. Jim Jim Falls som är spektakulär under denna tid (man kan inte komma dit landvägen då).
Litchfield bör också vara öppen, men framkomligheten kan ju såklart vara sådär även här.
Vet inte hur det är med flygpriserna, men annars kan ju Perth vara ett alternativ. Det är fantastiskt väder där i mars och massor att göra i närområdet.
Av Ziesta
15 nov. 2018 12:05
Niclasl, jag har kollat med min pojkvän som bott i Darwin över tio år. Vädret är inte så tillförlitligt... Det kan regna jättemycket i mars eller inget alls. Det är dock mer plötsliga regnskurar än konstant skyfall. Och tydligen är det grönt och vackert. Jag tycker Darwin är en trevlig liten stad så kan absolut vara värd en långweekend. Angående utflykter till nationalparker så skulle jag kolla med några olika reseföretag, om hur turerna brukar gå i mars. https://www.tourismtopend.com.au
Vi åkte med Ethical Adventures till Litchfield: https://www.ethicaladventures.com.au/
Av Niclasl
15 nov. 2018 14:34
Stort tack för snabba svar. Perth, där sa du nåt! Tänkte att det var betydligt längre bort men bara 3.45h flygtid och samma priser. Lutar nog att vi kör på det istället då Darwin känns lite för osäkert den här årstiden.
15 nov. 2018 16:32
Citerat från Niclasl:
Stort tack för snabba svar. Perth, där sa du nåt! Tänkte att det var betydligt längre bort men bara 3.45h flygtid och samma priser. Lutar nog att vi kör på det istället då Darwin känns lite för osäkert den här årstiden.
Låter bra! Förutom staden då kan jag rekommendera Rottnest Island, Margaret River och Cape Le Grand National Park.