Visningar: 9803

Cykla Göteborg-Skagen

Undrar om man kan cykla mellan Göteborg och Skagen över en dag eller måste man övernatta? Hur långt är det mellan Fredrikshavn och Skagen i km. Vill överraska pojkvännen med en trevlig dagsutflykt för en billig peng. Någon kanske har ett annat tips på vad man kan göra.

/Anna
Anmäl
Det verkar vara 40 km från Fradrikshavn till Skagen. Jag vet däremot inte hur lång tid båten tar. Kan kanske bli lite stressigt! Har ni möjlighet skulle jag absolut stanna i Skagen en natt eller över en helg. Det är SÅ vackert!

/Lotta
Anmäl
Ja det blir nog lite väl kort med tid om man ska hinna cykla 8 mil tur o retur på en dag. Vi är inga racer-cyklister direkt. Jag får väl hitta på något annat.
Anmäl
Det brukar fungera om du tar tidiga färjan från Göteborg. Menar den går 09:00 och du är i Frederikshavn 12:15 . Det tar sedan cirka 2 timmar att cykla till Skagen om du tar det lugnt. Uppe i Skagen tar du en ostmacka och cyklar sedan tillbaka igen för att ta sena färjan klockan 20:00 till Göteborg. Denna färja kostar 190 kronor tur och retur.
Det finns även möjlighet att övernatta i Frederikshavn för 100 DKr (motsvarar ca 140 Skr) om du vill vänta en dag.
Jag har skrivit lite tips om trippen med cykel till Skagen på http://www.citygbg.se/skagen/index.php och en del om övernattning på http://www.cykladanmark.se/frederikshavn/boende.html
Önskar dig en rolig och trevlig tripp till Danmark.
Anmäl
De jag känner som har cyklat Fredrikshamn-Skagen klagar alltid på den usliga motvinden på ditvägen.
Anmäl
Citerat från asok:
De jag känner som har cyklat Fredrikshamn-Skagen klagar alltid på den usliga motvinden på ditvägen.

Så de har inte hyllat den underbara medvinden hem då?
Anmäl