Boende Paris

28 dec. 2009 20:41
Visningar: 18222
Hej
Ska åka till Paris i juni och funderar på vart som är bäst att bo?Vill gärna bo centralt och ha närma till det mesta. Eftersom jag aldrig har varit där så är det svårt att veta vart som är bäst att bo, har förstått att centrum är utspridd.

Tar gärna emot tips på bra hotell.

Tacksam även för vad man absolut ska se. Vi ska vara fär i 4 nätter så lite bör man ju hinna med.

Hälsningar Katarina
6 feb. 2010 10:01
Hej!

Gå in på Hi-Hostels på nätet. De har bra boenden billigt och oftast bra beskrivning på hur du tar dig från metron till boendet. (Man måste vara medlem i STF). Boendet bör ni inte prioritera så högt, för är ni i Paris så få dagar, kommer ni ändå inte att vara på rummet för annat än att sova. På hostels är toa och dusch kanske inte av så hög standard, men det finns bra toa på de större turistattraktionerna, och det är ju ändå där ni kommer att tillbringa er tid.
...Vad man absolut måste se när man är i Paris beror på vad man har för intressen. Klassiker som Eiffeltornet vore ju synd om ni missade. Där ska man vara minst 1 timme innan de öppnar. Annars får man köa 5 timmar efter att de öppnat. Köp en parisguide med karta i. Finns i bokhandlar. I en sådan guide kan ni lägga upp planen på vad ni ska hinna. Börja dagarna tidigt på de stora attraktionerna, för annars kommer tiden i Paris gå åt till att köa.
...Räkna aldrig med att fransmän kan engelska! Även om de kan, kan de vägra använda språket. Var ni än väljer att bo, se till att ni vet vad metron i närheten heter. Vet man det, är allt lätt att hitta. Vi var i Paris i oktober med 18 grader varmt. Perfekt tid på året. Vi bodde på "Jules Ferry" vid metrostation "Republique". Vi är mycket nöjda med hela resan
...Bra skor är ett måste. Det är hårt underlag överallt där man går och trappor i sten etc...Akta er för tiggare. Låt dem aldrig röra er, de har väldigt fula tricks, och ge aldrig pengar till dem, ta aldrig emot något från dem. De är välorganiserade och håller koll på varandra...
...4 dagar i centrala Paris betyder att ni ska glömma ställen utanför, som tex Versailles, som annars kräver en hel egen dag från tidigt till sent.
...Hoppas ni får en trevlig resa. //Helen
Av Feuille
6 feb. 2010 10:08
Hej,

kopierar det jag skrev i en annan tråd om Paris.


Feuille säger:
Härligt med Paris!

Egentligen kan man bo var som helst i Paris och ändå ha (ganska) nära till allt (Många metrolinjer). Just de sevärdheter du radar upp ligger utspridda men om du vill hamna någonstans i mitten så leta efter ett hotell som ligger runt Opera Garnier (metro opera), Place de la Madeleine (metro Madeleine). Då bor ni även någolunda nära Gare St Lazare som har pendeltåg till Charles de Gaulle. Just i dessa kvarter ligger också Boulevard Haussman som är fyllda av stora "köpcentrum". LaFayette och Le printemps är de mest kända.

Triumfbågen (metro Charles de Gaulle étoile) ligger som en av de sista stationerna på metrobanan 1 som går genom hela stan, från Parc de Vincennes till La défense. Linje 1 åker man också lättast om man vill ta sig till shoppinggatan rue de rivoli (gå av på metrostation hôtel de ville) och gå hela vägen bort (missa inte att göra en avstickare till Centre Pompidou (skyltat vart man svänger av) som är Paris moderna museum, även fast ni inte vill titta på utställningarna så är själva byggnaden och fontänerna utanför något som man måste ha sett. I närheten här ligger också Les Halles som är ett undergjordiskt köpcentrum där man lätt går vilse..men det finns allt!). Massor av affärer hela rue de rivoli också och tillslut är ni utanför Louvren. För att komma till Notre Dame går ni av vid Chatêlet och promenerar sedan över bron för att komma över på ön som Notre Dame ligger på. Fortsätter ni sedan över på andra sidan är ni snart i Latin kvarteren (Quartier Latin). Gå hit på kvällen och ät! Jättemysigt med massor med resturanger och barer.

Jag säger som föregående talare, har ni varit uppe i Eiffeltornet så behöver ni inte köa för att ta er upp i Triumfbågen. Promenera istället från place de la Concorde hela Champs Élysée ("vanliga" affärer på höger sida, dyra på vänster) och ta en titt på Triumfbågen från marken.

För att lättast ta er till Eiffeltornet - ta métro 8 och gå av vid stationen école militaire. Då kommer ni i början av den stora park som ligger vid tornet och ni får promenera fram och eiffeltornet växer sig större ju närmare ni kommer.

Montmartre är en upplevelse. Underbar utsikt och härliga konstnärskvarter väl värda ett besök.
Marais-kvarteren är även de riktigt mysiga.
Musée d'Orsay är ett konstmuseum väl värt ett besök om man är lite konstintresserad. Här hänger Monet, Manet, Decartes m.m. Häftig byggnad också då det är en gammal järnvägsstation från början.

Så, hoppas det inte blev alltför rörigt.
Har du fler frågor och funderingar om Paris är de bara att fråga. Jag har ganska stor koll på stan.
Annars, ha en härlig helg i världens vackraste stad!
Av Joru
7 feb. 2010 14:58
Hej Katarina. Jag och min sambo var i Paris i maj 2009. Vi bodde då tre nätter på ett litet hotell som heter Hotel d’Albion http://www.hotelalbion.net/english_hotel_albion_paris_8/hotel_albion_paris.html och ligger rätt centralt (se karta) http://maps.google.se/?ie=UTF8&ll=48.872845,2.316484&spn=0.005271,0.017896&t=h&z=17&iwloc=lyrftr:h,12747995566131325359,48.872873,2.316484 .
Kan helt klart rekommendera det lilla hotellet.
Sen skulle jag rekommendera er att strunta i att åka upp i eiffeltornet där det är väldigt långa köer och trängsel (om ni inte vill göra det bara för sakens skull). Det finns ett betydligt bättre sätt att se ut över Paris, och det är att besöka Tour Montparnasse http://www.tourmontparnasse56.com/uk/ En skyskrapa där du för en billig peng kommer nästan 200 m upp, utan trängsel samt att du kan vara där hur länge du vill. Man kan både vara inomhus samt utomhus högst upp på taket. Det är en enorm utsikt där man dessutom ser själva eiffeltornet (vilket man missar om man ska upp och trängas i själva tornet). Otroligt fint då det börjar mörkna. Finns dessutom ett cafe samt toaletter där. Vi var nog där i 4 timmar tills dom stängde vid 22:00 har jag för mig. (se karta).
http://maps.google.se/?ie=UTF8&ll=48.842012,2.322493&spn=0.005275,0.017896&t=h&z=17

Det vi däremot köade för att gå upp i var Notre Dame. Var rätt kul att komma nära denna gotiska katedral med dom berömda sten skulpturerna. Värt ett besök!

/Johan
16 mars 2010 19:56
Hej
Tack för alla bra tips! Det är ju kanon. Man känner sig lite stressad när man är där så begränsad tid. Vill ju hinna med o se så myket som möjligt men inte bara stressa runt som en galning.
Jätte bra att få tips på metro, hotell o dyl.
Har faktiskt inte bokat hotell än så det är ju bra med era tips.
Tack

Kommer en rapport efter vår resa sen

Hälsningar Katarina
17 mars 2010 07:26
Hei

Paris er en flott by med masse spennende å se og gjøre. Kona og jeg har vært der et par ganger og her er et reisebrev som jeg laget etter sist tur http://gardkarlsen.com/Paris_France.htm . Jeg har også laget dette Google kartet http://gardkarlsen.com/paris_france_map.htm og her kan du se hvor en del attraksjoner ligger i Paris og jeg har også markert hotellene som vi har brukt (markert med gult). Du kan klikke på markørene for mer informasjon. Ta kontakt hvis du har noen spørsmål :-)

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
30 mars 2010 10:06
Tack Gard
Vilken fantastiskt bra information. Massor med bra tips om vad man kan göra. Vilken service med karta också där man hittar de olika attraktionerna!
Ja det ska bli spännande att besöka denna storslagna stad. Längtar efter kunna sitta på någon mysig uteservering o ta ett glas vin o titta på folk!

Tack!
Hälsningar Katarina
3 dec. 2010 19:34
Hej!

Behöver du boende i Paris?
Entrée Paris är en nystartad bostadsförmedling som är specialicerad på att förmedla boendelösningar till skandinaver i Paris.
Oavsett om du söker boende för en kortare eller längre tid, önskar bo ensam, eller dela en lägenhet med andra så kan vi hjälpa dig att komma på plats i staden.

Tack vare vårt stora oberoende kontaktnät och långa erfarenhet av att själva leta lägenheter, är vi ett bra alternativ till dyra, traditionella agenturer. Vi förmedlar boenden till alla slags plånböcker och kan även bistå med annat som kan vara klurigt att ordna när man är ny i Paris.

Hör av dig till oss för mer info eller besök vår hemsida!
Paris är en bostadsdjungel - därför finns vi!

Isabelle Purits & Charlotte Ekström
Entrée Paris
www.entreeparis.com