Boende/hotell barcelona

27 apr. 2015 10:51
Visningar: 480
Hej.

Jag och min mor ska åka och fira födelsedagen i barcelona har vi tänkt, men vi vet inte riktigt vart vi ska bo?
Har ni några tips? Vi vill gärna bo nära centrum, stranden och inte för långt bort från flygplatsen, vill inte behöva åka taxi i flera timmar för att komma fram.

tack i förväg :D
Av Hkn
28 apr. 2015 07:41
Hejsan!

Det var visserligen ett tag sedan jag var i Barça, men de här hotellen levererar fortfarande.

HOTEL OMM – fullständigt galet bra läge, inte så långt från Passeig de Gracia. För ett tag sedan ansågs detta designat och modernt. Nu, några år efteråt är det mer... normalt. Takpool, restaurang med ambitioner och tokigt bra frukostar.
http://www.guidebook.se/archives/544

CASA CAMPER – mitt spanska favoritmärke när det gäller skor öppnade sitt första hotell i Barcelona (det andra ligger i Berlin – båda är mycket bra). Beläget i Raval, vilket för 10 år sedan hade varit en dum idé – idag är det bara charmigt. Nära Ramblas. Ingen room-service, däremot fri buffet dygnet runt (och den är bättre än bara OK!)
http://www.guidebook.se/archives/545

Letar ni lågbudgethotell, så är dessa ställen inte rätt. Men ska ni fira en födelsedag, så vill ni kanske inte bo under en järnvägsbro.
Det bör sägas att Barças hotellutbud blivit ganska bra på senare år, men att billigare hotell ofta tenderar att ligga några kvarter för långt bort för att kallas centrala, till exempel:

MELIA BARCELONA SKY – ligger alltför långt bort för att vara idealiskt men hyggligt snyggt och modernt utan att kosta mer än ett Scandic per natt: http://www.guidebook.se/archives/543

Hoppas att det hjälper en liten bit (kanske att klara ut var/hur ni inte vill bo). Lycka till, hälsar

:: hkn ::
6 maj 2015 10:49
Hej

Kan rekommendera H10 Port vall, nära det mesta. Har bott där själv en gång, såg också rekommendationen på en site, kopierade in den också. Fördelen med Barcelona är att flygplatsen ligger ganska nära centrum och de flesta hotell.

http://www.barcelona-guiden.se/tips-pa-bra-hotell-i-barcelona/

Hoppas ni hittar ett hotell som passar och att ni får en bra semester.
Av Chris52
6 maj 2015 13:02
Ett hotell jag trivdes med är Regencia Colon som ligger nära katedralen. Ligger mycket bra nära till allt. Restaurang finns på deras grannhotel Regencia som ligger upptill. Bra standard med trevlig personal. Jag fick ett bättre pris när jag bokade direkt på deras hemsida än vad hotels.com/Booking.com kunde erbjuda.