Bila till Spanien

9 mars 2006 09:50
Visningar: 37201
Hej!
Behöver tips på bra väg att bila ner till Spanien Alicante i sommar, vi kommer att resa med barn me n inte stanna så mycket på vägen ner.
Sommarslappa 2 veckor i Santa Pola och sedan bila hem igen.
Några i resesällskapet flyger både dit och hem så vi blir jätte glada om någon kan dela med sig av erfarenheter ifrån liknande semester.
Vi kommer att bo i ett område som heter El Faro några kilometer från Santa Pola, skriv allt ni vet så förgyller ni våran resa som vi längtar efter i detta vintervita Sverige.
Av Palema
13 mars 2006 14:20
Om du ändå inte ska stanna så mycket på vägen ner så rekommenderar jag biltåg från Hamburg till Narbonne. Väl framme i Narbonne så är det endast en dagstur kvar till Alicante.
Av Tapio
13 mars 2006 16:35
Vi bilade för sommaren 2004 till Marbella. Med två barn, då 9 och 11. Det gick superbra.
Lite tips:
Om barnen är tillräckligt gamla, lyssna på lyssnarböcker.
Res på barnena villkor, stanna, om så endast för en kort stund vid sånt som dom tycker är roligt.

Ta en avstickare till en stad som heter Carcasonne. Den ligger bara 60km från Narbonne. (som ni troligen kommer åka förbi)
Carcasonne har en medeltida stad med ringmur och slott och hela köret. Bör inte missas om man är i närheten.

Andorra kan vara värt en omväg. Dock är det inte så jättebilligt där. Förutom bensin och sprit.

Ett annat tips är att bo på nån av Frankrike alla bra camping platser. Man kan oftast hyra en stuga/husvagn/dyl.
Dom har ju pooler, mingolf osv. Vi bodde 4 st på en camping (i en stor husvagn) för 39 Euro natten. Då var det det toa och kök + 4 sängar och matplats i husvagnen.

Lycka till och gör resan till en del av semestern och inte bara en transport.
Av Lilly
8 apr. 2006 20:36
Håller med Palema; om ni har möjlighet så ta biltåg! Ska ni inte stanna mer än nödvändigt så är det lika bra att hålla sig till motorväg/betalväg genom Frankrike och Spanien. Det går fort och smidigt. Det är en annan sak om ni har gått om tid dit eller hem.

Carcassone är jättefint, men om det är värt en omväg när man har Spanien i sikte vet jag inte. Jag skulle inte lägga tid på att åka dit. Vill man se lite "gammalt franskt" så skulle jag välja Castelnou, betydligt närmare motorvägen, aningens längre söderut. (Iofs ganska mycket mindre.)
Att åka via Andorra innebär en mycket vacker väg, men det tar TID. Det är inte heller på vägen direkt.

Jag skulle välja att njuta av de platser jag valde att övernatta på,i närheten av stora vägen, och sedan lägga tiden på att utforska omgivningarna i Spanien. Att jag sedan föredrar Frankrike framför trakten kring Alicante är en annan sak.....
Av Plupp
11 apr. 2006 16:38
Jag håller med om att ni bör överväga biltåg när ni bara ska vara nere 2 veckor.
Det finns mycket att se runt omkring Alicante när ni har bil. Där ni ska bo finns fina badstränder, bl a Las Dunas och i Santa Pola finns också bra stränder.

Gör utflykter t ex till Playa de San Juan som ligger strax norr om själva Alicante stad. Playa San Juan är jätte lång och bred med fin strandpromenad, duschar, lekplatser och Röda Korsets "baywatchvakter". Hit åker många så det gäller att vara ute tidigt för att hitta parkering, men det är stranden väl värd (vi har lägenhet här).

I Alicante stad är hela hamnområdet trevligt att strosa i på kvällen.

En fin gammal by ni bör besöka på kvällen är Altea, strax norr om Benidorm.

El Campello strax norr om Playa San Juan.

En tripp upp i bergen till Guadalest är väldigt vackert.

I höjd med Benidorm finns Terra Mitica och Aqualandia, kul för hela familjen.

Här följer lite siter att hitta mer info inför er resa:

http://www.alicante-spain.com/

http://www.alicante.es/ingles/

http://www.upv.es/cv/alibegin.html

Här är en kul sida som visar var (i Valencia) det finns webbkameror, bl a i Santa Pola. Klicka och se hur det ser ut där just nu:
http://webcam.comunitatvalenciana.com/webcam.htm?refe=menu&AVT_SESION_ID=e22543d0bc6dd38877b2f8b831333277

Sist men inte minst. Brottsligheten har ökat, tyvärr, så se upp för ficktjuvar de finns verkligen.

Ha en skön semester!
14 mars 2007 09:21
1998 Körde vi för första gången ner till Ljoret de Mar i norra spanien, vi körde med en VW buss och det gick jöttebra. Men en sak tänk på att inte åka när de tär som varmast på dagen. Vi gjorde som så att vi körde mycke på nätterna. Men på hemvägen var vi tyvärr tvungan åka på dagen vilket var betydligt jobbigare. Vi körde ner två år senare vilket var på dagtid enbart. DÅ var vi en bit längre ner men inte så långt som till Alicante dit har vi bara flygit. Jag skulle nog rekomendera flyga om man har barn och hyra en bil via AVIS i Göteborg det blir betydligt skönare än köra så långt med barn.
Men om Ni kör så jag fick tipps av en som kört ner till Malaga 10 gånger med 4 barn från 0-8 år när de började och deras barn har varit med alla år. Deras rekomendation var att ha mycke vatten i bilen inte läsk. Mycke frukt mindre godis och ex CD böcker eller på tape som var på den tiden. Nu kan man ju ha en DVD för det underlättar för barnen. Vidare lyssna på radions trafik info för det är jobbigt fastna i en kö vid en olycka eller vägarbetes kö ock kanske sitta i kö i två tre timmar då man kanske kör 10 m i åt gången sen står still ett par minuter och så vidare det är gräsligt jobbigt och det är oftast då som bilar går sönder för det blir otroligt varm för motorn och det sliter hårt.
Vi körde ner via Tyskland Frankfurt, Mullhouse A5, Besancon och sen en mindre väg snett ner mot Lyon väg N83 man spar både bensin och motorvägs avgifter det blir ganskamycke faktiskt. Från Lyon E15 mot Orange sen vidare mot Perpignan, Barcelona, Valencia och Alicante.
Det är ca 270 mil ner. Den familjen rekomenderade oss att bara köra 3 timmar om det itne var varmare än trettio grader utomhus och två timmar om det var varmare. Något som vi tog fäste på. När vi körde hem för tredje gången var det 49 grader ute och då hjälper inte AC mycke för det blir varmt och kvavt ändå. Det var så varmt så när man gick från polen till hand duken ca 10 meter så var man blöt när man gick up ur vattnet men torr och blöt igen av svett innan man var framme vid filten.
Men det viktigaste är faktiskt rasterna, det är oftast trötta förare eller de som kört så långt att de blir "trafik blinda" som ställer till de värsta olyckorna.
Men hoppas Ni får en lika sagolik resa som vi alltid fått när vi kört ner till Spanien önskar Bing.