Berlin! Vad får vi inte missa?

Av Pogge
25 okt. 2013 20:53
Visningar: 2623
Imorgon åker vi till Berlin! Alla tips tas emot! Vilka sevärdheter får vi absolut inte missa? Finns det några bra mysiga restauranger? /johan
Av Desires
26 okt. 2013 15:27
Berlin är en intressant stad med många bra restauranger. Vi var där i slutet av november förra året, mest för att uppleva stadens alla fina och annorlunda julmarknader, men besökte även andra sevärdheter.
En italiensk restaurang som är väldigt bra är "Der Goldene Hahn". På helgerna krävs bordsreservation där, de får inte plats med så många gäster i den mysiga men väldigt trånga lokalen. Den ligger på Pucklerstrasse 20.
Restaurang Aigner vid Gendarmenmarkt serverar jättegod wienerschnitzel! Vid Gendarmenmarkt ligger också den mest romantiska julmarknaden i Berlin!
Hackescher Markt med många restauranger under tågbanan tyckte vi också var väldigt trevligt denna årstid. Även vid Hackesche Höfe låg flera trevliga restauranger.
Mer tips kan du få på min reseblogg http://www.desires.se/#post160
Av Pelle77
26 okt. 2013 17:58
+ 1 på Aigner, suverän wienerschnitzel! När ni ändå är där så missa inte chokladfiket på andra sidan torget, Fassbender & Rausch.

Ta en hop on hop off tur. Ett praktiskt sätt att ta sig runt i stan och stanna upp på de platser man är mer intresserad av.

Bernauer strasse för att se berlinmuren.

East side gallery tror jag det hette, ett område där det är grafittimålningar på muren.

KDW varuhuset är ett annat kul ställe att besöka.

Åker själv tillbaks till Berlin om en månad, en väldigt häftig stad!
Av Pogge
27 okt. 2013 19:50
Tack för tipsen! Prövade snitzenl på Aigner för en timme sen! Den va riktigt snaskig:) har också besökt olympiastadion och stasi fängelset idag!