Berlin i dec, tips tack!

Av Katten
17 aug. 2009 15:51
Visningar: 1202
Hej!

Jag och två kompisar tänkte besöka Berlin en helg dec, fredag till måndag. Vi tänkte försöka hinna med att besöka en julmarknad, lite shopping, äta god mat och sist men inte minst ha det jätte trevligt! :)

Nu undrar jag om det finns någon vänlig själ där ute som har några bra tips på vad vi ska göra, kanske har du någon julmarknad du rekomenderar? Eller en mysig restaurang eller café? Boende? hyra lägenhet eller hotell? Och det stora frågan är ju vars, Berlin verkar ju så stort och med många distrikt och många centrum.. vars ska man bo?

tack för dina tips!
18 aug. 2009 10:18
Hej!

Jag har själv aldrig varit på en julmarknad i Berlin, men personligen tycker jag att "Lucia Weihnachtsmarkt" på "Kulturbrauerei" (http://www.kulturbrauerei-berlin.de/) låter trevligt. Två av de större julmarknaderna i Berlin äger rum på Breitscheidplatz (i västra Berlin, vid Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) och på Alexanderplatz i östra Berlin. Sedan har många av stadsdelarna egna julmarknader.

Restauranger och caféer finns det massvis att välja bland (http://www.visitberlin.de/english/berlin-erleben/e_be_essen-trinken.php). Några trevliga sådana kan du t.ex. hitta runt Hackescher Markt och Hackesche Höfe.

Även när det gäller övernattningar finns det en uppsjö av alternativ. Ett mysigt sådant kan vara att bo på något pensionat. Det är billigare än hotell, och oftast genuint och trevligt (http://www.visitberlin.de/english/suchen-buchen/e_sb_unterkunft_hotelliste.php).

Om man måste välja mellan det gamla västcentrum och gamla östcentrum, skulle jag nog föredra gamla öst (Alexanderplatz, Unter den Linden). Där har det hänt jättemycket sedan murens fall (byggnader, museer, affärer).

Bra information om Berlin kan du hitta på hemsidan http://www.visitberlin.de
18 aug. 2009 12:15
Bra tips från Martin. Var i Berlin på julmarknad 2007 och skall tillbaka nu i dec. Kolla in mitt Julmarknadsalbum som jag just gjort färdigt: http://www.reseguiden.se/forum/resor/julmarknad-lubeck-wismar-rostock-och-berlin-2878, inte bara Berlin med där alltså.

Du skriver besöka EN julmarknad. Jag vågar påstå att du förmodligen ramlar på minst 4-5 bara du rör dig runt lite i Berlin. Jag rekommenderar starkt just dom som Martin också pratade om. 2007 åkte vi till Spandau som enligt vad vi läst skulle vara Berlins största, men jag var inte så förtjust i just den. En av dom bättre låg mittemot Berliner Dome och Musei Inseln. Bilden på mig med mugg och stort smile är tagen där... Bilden med alla träd med ljus är från Under den Linden.

Vi åker också fre-mån och vi vet att vi kommer att ha fullt upp! Lycka till med planeringen. Hör gärna av dig via PM om du har några specifika frågor!