Beachboys

23 nov. 2019 13:45
Visningar: 345
Hej! Funderar på en resa till Kenya. Tanken är Diani Beach och safari i Tsavo. Läser mycket om Beach boys som verkar vara ett problem på stränder (enligt vissa). Har varit i Gambia och det var ju många som "hängde" på en både när man promenerade på gator och strand och ville sälja allt möjligt men upplevde aldrig att det var nåt problem, man sa ifrån på ett bra sätt och då lät dom en vara ifred.
Vad säger ni som varit i Diani ?
Av M4sta86
25 nov. 2019 15:30
Inte varit i Diani men funderade på det nu i vinter. Vi valde Mauritius istället av olika anledningar bla:
varningar från UD att åka till Kenya, beach-boysen som ska vara otroligt påträngande, ej kunna röra sig fritt när det är mörkt etc.. För många tveksamheter som gjorde att vi valde bort Diani, den här gången. Kolla tripadvisor under Kenya, finns många tips där
28 nov. 2019 08:18
Tack för svar! 🙂. Vi funderar vidare. Vi vill ju på safari så det lutar åt Kenya i alla fall..
Medlemmen har tagit bort svaret
29 nov. 2019 18:47 (redigerad)
Jag var i Bamburi beach, norr om Mombasa förra året och visst förekom beachboys som kunde vara jobbiga. De flesta på hotellet stannade inne på området, sen stod försäljarna utanför och väntade. Det kan kännas jobbigt men själv gick jag ut och gick långa rundor, tog en öl på den lokala baren och snackade med alla. Visst, de vill tjäna pengar på en men annars är det rätt sköna typer. Det är synd att folk inte åker dit för de behöver verkligen turister.

På kvällen kändes däremot rätt osäkert att gå runt, då tar man transport dit man ska.