Australien - Nya Zeeland - Fiji

20 apr. 2016 12:07
Visningar: 743
Hej!
Jag och några i familjen sitter och funderar på att ta en tur till Australien - Nya Zeeland - Fiji i januari 2018. Vi har en liten plan om hur vi skulle vilja resa runt. Men eftersom ngen av oss har någon tidigare erfarenhet av dessa platser är vi rädda att i kommer missa något Eller att vi kanske tar oss runt på ett tokigt vis. Så tips på allt man kan komma på tas tacksamt emot :)

I Australien tänkte vi åka runt med de färdmedel som finns, eventuellt hyra en il mellan pion destination annars blir det nog flyg. Vi hade tänkt att ha 12 dagar här.
-Har ni ångra tips på platser ma inte borde missa?

I nya zeeland så hade vi tänkt att dels åka buss på nordön och sen ta oss runt med husbil runt sydön. Här tänkte vi också ca 12 dagar.
-Har ni några tips på sevärdigheter och aktiviteter man kan göra?

Slutligen åker vi till Fiji där vi mest tänker sola och bada samt relaxa så mycket vi kan. Här tar vi bara ca 6 dagar.
-Vet någon vilken ö som man borde besöka?

Vi år tacksamma på alla tips vi kan få. Familjen som åker består av 5-6 personer i ålder 26-65år :)

Mvh
Alexandra
20 apr. 2016 13:27
Kan inte ge tips på detta upplägg men en tankeställare, vi hade samma tid som ni och såg en liten liten del av Australien, Adelaide, Melbourne, Canberra och Sydney + tre stopp på vägen.

Att ni skulle hinna se alla tre utan att missa något är totalt omöjligt ;-)
Av Hawaii
20 apr. 2016 18:09
Ja, som Flolridasidan redan nämnt, finns ju massor att se så det blir att komma fram till vad som blir viktigast och mest intressant för er, och sedan studera information om de olika platserna och planera resan därefter. Ett par små tips:
Australien - tycker att Blue Mountains, inåt landet från Sydney är sevärt.
Nya Zeeland och sydön: Te Anau och vägen ner till Milford Sound, och en båttur där.
Fiji - finns ju massor med öar. Vill ni mest ha sol och bad och lätt tillgängligt finns det en del fina öar precis utanför Nadi, den internationella flygplatsen där ni med all sannolikhet kommer att landa. Vill ni ha mera "äventyr" så tycker jag själv att Taveuni är fantastiskt. Men då får ni ta er från Nadi till Suva (finns bussar), och sedan flyga Suva-Taveuni. Taveuni är den tredje största ön i Fiji, men relativt liten (ett par svenska mil lång), och ganska orörd.
20 apr. 2016 22:05
Trevligt att se dessa ställen. Optimalt hade ju varit 2-4 månader för Australien, en månad för NZ och 2 veckor för Fiji! Men den tiden har ni kanske inte.
Det är i synnerhet svårt att komma på ett reseförslag på 12 dagar för Australien. Ni får väl välja ut två saker ni vill se, t.ex. Sydney och Cairns med omnejd. Eller att ni reser längs öst- eller västkusten.
På NZ kan ni t.ex. besöka Bay of Islands, Rotorua, Marlborough Sounds, Abel Tasman National Park och Milford Sound.

Öarna i Mamanucas och Yasawas är vackrast i Fiji.
17 maj 2016 16:41
12 dagar är ganska kort tid i Oz, men ett förslag är:
5-7 nätter i Sydney (är värt det)

1-2 nätter i Blue Mountains (har några tips på både boende och aktiviteter beroende på hur många ni är och vilka intressen ni har)

1 natt i Hunter Valley om ni har något vinintresse överhuvudtaget

sedan kanske en tripp till någon av städerna längre norrut i NSW (för tiden ser tajt ut med bilresa annars)
14 juli 2016 11:05
Tack för era svar och tips :) Ska kolla upp ställena som ni nämner. Angående reslängden så är det i stort sätt den maximala reslängden vi kan få ut för att alla ska kunna åka med på denna resa :) men håller med om att den kan bli tajt, vi får sålla bort lite och ta det som lockar absolut mest! Hunter Valley lät intressant, det ska jag kolla upp mer :)

Tack igen för era tips!

/ Alexandra