Visningar: 1729

Ao Nang Beach

Är det någon som kan berätta lite om Ao Nang Beach. Är den fin? Klart vatten i Mars? Hotell? bra och prisvärda?
Tack på förhand.
Anmäl
Beachen i Ao Nang är ingen höjdare tycker jag. På öarna utanför vilka nås med longtail på 20 minuter är det däremot riktigt bra med fin sand och klart vatten.
Ang boende kan "Wanna´s Place" som ligger bra till vara ett alternativ. Kolla reviews! http://www.sawadee.com/hotel/675164/#details
Anmäl
Håller med Sierra. Badet är inte någon jättehöjdare men ok. Fördelen med Ao Nang tyckte vi var att det finns många hotell, restauranger och affärer där och förhållandevis nära att åka in till Krabi om man känner för det. Det allra bästa är att man lätt och billigt kan ta en longtail ut till alla underbara öar utanför. Du kan kolla in lite bilder från vårt album när vi var där 2007 så ser du lite av öarna.
http://www.reseguiden.se/forum/resor/thailand-27-11-12-12-2007-1997
Anmäl
Tycker att Ao Nang Beach är bättre än ryktet.
Vill du har klart vatten och kritvita stränder så är det fel strand.
Om man nöjer sig med lite folk, massage, sitta med fötterna i sanden och äta god mat och mata apor så är Ao Nang rätt.
Då menar jag den del av stranden som ligger längst bort mot Raleigh, efter att strandpromenaden tagit slut.
Som tidigare skrivits finns fördelen att enkelt ta sig till andra stränder och öar med long tail.
Dock tycker jag personligen att Ao Nang saknar charm och är trist kvällstid, det är dock min högst personliga åsikt.

Ha en trevlig resa.
Anmäl
Ao Nang börjar bli lite väl turistigt nu med indier som öppnat affärer & restauranger längs huvudgatan och lärt sig enklare konversation på svenska... Dock helt OK att stanna några dagar i Ao Nang och "varva ner" innan du drar vidare till någon ö - kanske Koh Lanta?

Ao Nang stranden mot Railey är helt OK och det är kul att mata de halvtama & framfusiga aporna - skönt att börja solandet lite försiktigt (och i skuggan!) innan du tar longtailbåten ut till ön Poda eller Chicken island.

Jag har varit i Ao Nang två gånger under jultid och då var iaf vattnet klart och fint. Vi bodde på 4-stjärniga Ao Nang Villa som ligger nära nog direkt på stranden (vid longtail båtarnas station). Jag tycker den här sajten ger en bra bild av Ao Nang och fina tips http://www.aonang.se/
Anmäl
Hej. Som de flesta skriver så funkar Ao Nang som bas om man åker ut till öarna eller halvön Raily med longtail. Det är väldigt turistigt i Ao Nang med mycket svenskar. Har ni en bild av Thailand med klart vatten, vita stränder osv så kommer ni nog bli besvikna. Vi har bott flera omgångar på Sabai Mansion Hotel och Spa en bit ovanför Mc Donalds, jättetrevligt hotell med mysig innergård med pool.
Ha en trevlig resa!
Anmäl
Håller med föregående talare. Öarna utanför var jättemysiga tyckte vi. Vi gillade Railey beach (som iofs inte är en ö utan ligger på fastlandet), kanske mest för att det var så enkelt. Longtail båtarna gick hela tiden och man kunde åka hem när man ville. Ofta var man tvungen att komma överens om en tid för hämtning på dom andra öarna, med medpassagerarna. Kolla in mitt resealbum från Thailand där vi var i AoNang i 'mitten' av vår resa. Bl a finns en film som visar på hur det ser ut. http://www.reseguiden.se/forum/resor/koh-samui-ao-nang-och-bangkok-mars-april-20...
Anmäl
jaha! jag hade också tänkt n ågra dagar i AoNang, men nu låter det inte så lockande längre... kan man bo inne i Krabi? är det mer en thailändsk stad, eller varför är man i AoNang?
Anmäl
Krabi är en provins (där Krabi stad och Ao Nang ingår). Du vill INTE bo i Krabi stad som är en bra bit från havet....möjligtvis åka dit en en halvdag/kväll för shopping.
Anmäl
Enda anledningen att åka till Krabi stad är för att äta god thaimat, annars finns inget unikt eller charmigt med stället.
Anmäl