Andalusien

Av My53
17 aug. 2014 19:40
Visningar: 1517
Hej! Vi åker flyg till Malaga i mitten av oktober för en semestervecka. Vi vill se kultur, byar,natur(gärna vandra) och ta ett bad. Dock inget strandliggande i solen. Vi tänkte hyra bil. Vi har varit åt Nerjahållet förut så nu hade vi tänkt, Sevilla, Cádiz ev. Ronda o Cordoba. Problemet är att det blir lite mycket. Vi vill ju inte sitta i bil hela veckan. Hur är vägarna över bergen vid Ronda? Någon som vet eller som har någon annan ide' om prioritering. Dessutom har jag läst så mkt om lurendrejeri när det gäller biluthyrning, är det bättre att hyra hemifrån? Tacksam för svar.
Av Desires
18 aug. 2014 18:02
Hej!
Vi var i detta område för något år sedan, i januari! Hade en fin vecka och upplevde mycket där. Bodde i söta Nerja men hade hyrbil så vi gjorde utflykter därifrån nästan varje dag. 7 km från Nerja ligger ju även Spanien vackraste by - Frigiliana. Otroligt söt liten by som man inte ska missa, tyckte vi alla fall! (som vandrade dit från Nerja!)

Vi åkte även till Ronda och det var inga problem alls, ingen särskilt svår väg att åka - staden ligger i vackert bergslandskap 700 m över havet. När vi kom upp hit blåste det enormt och var bara 4 grader, så det var tur att vi hade med oss jackor. Ja Ronda är en sevärd stad!

- Men själv uppskattade jag nog ännu mer att få se Alhambra med palatsen, försvarstorn, bostäder och trädgårdar, allt på en klippa som överblickar Granada. Alla säger att man måste förboka där för att slippa stå i långa köer på plats där, men vi behövde bara stå ca 15 min, sedan var vi inne.

Vi hyrde bil hemifrån som vi brukar, det blir oftast billigare o vi tycker det är enklare att fixa det hemifrån. Vi hämtade ut den på flygplatsen. Här kan du se många foton från denna resa, om du är intresserad http://www.desires.se/#post164
Av Babbo
18 aug. 2014 18:41
Det hinner ni lätt på en vecka om ni byter ut Ronda emot Vejer de la Frontera. Vi hade Conil som bas och besökte Jerez, Cape Trafalgar, Cadiz, El Rocio och nationalparken Doñana.
Räkna med lite blåst men mycket Spanien!
Förr hyrde vi alltid via Holiday Autos men dom har tydligen bytt ägare. Jag tycker i alla fall att det är lättare att läsa hyresvillkoren hemma i lugn och ro än när man är stressad och ska hämta ut bilen. Så vi hyr alltid hemifrån.
18 aug. 2014 18:59
Jag hade tänkt hyra bil i Andalusien, men kom fram till att det var lättare och billigare med buss och tåg. Besökte Granada, Sevilla, Ronda och Marbella på 9 dagar. Rekommenderar verkligen alla tre ställen (syftar på de första tre som du själv nämnde).
Av My53
20 aug. 2014 19:52
Tack för svar. Ronda är den staden mer speciell än andra bergsbyar i området(apropå att hoppa över Ronda)?
Av My53
26 aug. 2014 21:57
Funderar på detta med tåg eller buss i s panien. Någon mer som har erfarenhet av det. Verkar krångligt med bil inne i Sevilla o cordoba. Är det dyrt med tåg?
Av Jonnyx
15 sep. 2014 17:38
Malaga och inlandet har mycket att erbjuda, själva har vi bott i Mijas Costa under många år men har nu flyttat ett par mil inland till Coin. Tåg och buss fungerar bra utmed kusten och de stora städerna, men vill man se "landet" då behövs det bil. Läs mer om området här: http://www.megafon.net/sv/costadelsol.html
Du kan också titta på mina bilder ifrån området här: http://www.pinterest.com/jonnyx1/
Nyttiga länkar finns här: http://www.erixonconsulting.com/sv/spanska-resurser.htm

Ni är givetvis välkomna att titta in om ni har vägarna förbi Coín.