Åka från boavista eller sal till sao vicente

Av Lingah
9 jan. 2016 12:58
Visningar: 3457
tänkte åka en sista minuten i februari till boavista eller sal..och åka på festivalen o sao vicent men hittar inget om nån båt..finns det ? och vart hittar jag dom…flyg känns lite för dyrt för min ekonomi..eller någon som vet vad det kostar att flyga mellan öarna?
10 jan. 2016 01:47
Hej,

Jag var där för några år sedan och hade ungefär samma planer, eller i alla fall på att besöka en annan ö och alla svar jag hittade då var att det var dyrt och och ovärt på alla sätt och vis. Jag och min polare ville åka till Santo Antao och besöka rom-destilleriet där men vi struntade i det då det verkade vara mer meckigt än trevligt. Hur som, jag googlade lite och hittade den här tråden (ifrån 2012) som verkar bekräfta det jag fick reda på 2013 och som en kollega till mig kunde bekräfta igen 2014.

http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g293774-i9523-k5555928-Travelling_between_islands-Cape_Verde.html

Sen hittade jag detta efter att ha ändrat sökbegreppen lite..
http://www.capeverde.com/travel-tips/ferries.html

Och detta säger Wikitravel om Kap Verde:
http://wikitravel.org/en/Cape_Verde
Av Lingah
10 jan. 2016 12:23
vad trist att det är meckigt , får se om jag kanske ändrar resplaner då istället för det var festivalen jag ville åka och se ..tack för svaret :)
10 jan. 2016 13:49
Äsch, ge inte upp för att vägen framför dig verkar svår!

Slutsatsen jag drog av att läsa på tripadviser-tråden var att det är enklast att flyga emellan öarna och det bästa är att köpa biljetter på plats. Det blir kanske lite chansartat men det är inte omöjligt. :)
Jag och min polare hade bara 1 vecka totalt och mer än halva veckan hade vi vigt åt dyknings å vi hade inte riktigt utrymme för att experimentera med andra öar och transportsätt för att ta oss dit.
10 maj 2016 21:00
Så tråkigt om ni hade tänkt se karnevalen, men inte hittade någon bra resa. Det bästa som jag ser det är att flyga direkt till Sao Vicente från Lissabon. Mellan Sao Vicente och Santo Antao är det inga problem med båt. Bästa båten är Mar de Canal när det inte går snabbfärja. Den snabbfärja som tidigare trafikerade mellan dessa öar är visst flyttad till andra öar, enligt vad jag hörde när vi var på Sao Vicente nu senast i januari-februari.
Mycket folk under den vecka karnevalen pågår, bäst att boka boende i förväg. Det finns numera en hel del pensionat och lägenheter som inte är så dyra. Jag har ingen koll på standarden eftersom vi själva håller till i eget hus.
Bättre lycka ett annat år...!