Åka båt till Polen på hösten?

17 juli 2017 16:47
Visningar: 2908
Funderar på att åka till Gdansk på höstlovet och tänkte då ta båten från Karlskrona till Gdynia. Är dock lite orolig att det ska gunga mycket eftersom det är höst. Kan någon svara på hur det är att åka båt dit om det blåser? Båtturen är ju ganska lång också, så hur är det överlag att åka båt till Polen?
17 juli 2017 17:36 (redigerad)
Har bara åkt från Ystad men har haft gnska hård sjögång så en del intog sängläge. Har man anlag för sjösjuka så är åksjukepiller ett bra tips.
Av Trea
19 juli 2017 23:28
Vi har åkt till Polen med färja många gånger, men från Nynäshamn eller Trelleborg. Färjorna är generellt väldigt trista (dvs inte mycket att sysselsätta sig med ombord). Tror dock att Stena Lines färjor, som ju går från Karlskrona, kanske är aningen bättre. Om det är stormigt gungar det. Sen är det ju inte säkert att det är stormigt ... Gdansk är däremot en superfin stad, och Polen är fint överlag! Vi har rest en hel del i Polen och kom nyligen hem från en 3 veckors resa där. Har samlat våra Polen-tips här: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/osteuropa/polen
19 juli 2017 23:50
Tack för svar! Tror ni det är nån vits att åka dit i november, eller är det bortkastad tid om det är dåligt väder?
Av Emolis
20 juli 2017 13:08
Vi åkte båt Ystad - Swinoujscie (övernattning i hytt) i november och det gungade inte det minsta, varken på dit- eller hemväg :) Fast det är ju naturligtvis ingen garanti att det inte gungar när just ni åker. Tycker de där stormarna kommer året runt, svårt att förutse numera. Men måste dock säga att just de båtarna vi åkte med var supertrista. Förmodligen är de bättre från Karlskrona, det är väl de båtarna man åker med om man vill "kryssa" över till Polen!?
20 juli 2017 15:18
Här får jag ju verkligen hålla med, vi åker Unityline och ja, det finns ingenting. Ett Disco, kanske livat på småtimmarna men tvivlar starkt på det om det inte är något speciellt (de har t.ex. julkryssningar) men när vi gått förbi har det suttit några lastbilschaffisar (!!!!!) eller liknande i baren där. En taxfreeshop, visst billigt man knappast billigare än i Polen. Restaurang (eller två) som imponerar föga men okej. Servering som är skapligt billig men se upp med deras så kallade räkmackor om ni någonsin åker med dessa båtarna, det vidrigaste i mackväg jag smakat! En liten spelhall finns, har inte tittat in men kan inte vara mer än några spelautomater där.

Följdaktligen bokar vi alltid natt-tur och sover mesta tiden vilket fungerar ypperligt, hytterna är som alla, de finare (kallas väl DeLuxe eller nåt) är helt okej med bättre säng fåtöljer/soffa och TV. Man hinner titta lite i shoppen gå en sväng, käka lite sen sover man och vaknar lagom till avstigning. Vet inte om man skulle härda ut att sitta hela dagen utan hytt iallafall.

Men gunga kan det som sagt göra.
25 juli 2017 08:20
Varför ska man åka båt när det kostar så lite att flyga.
25 juli 2017 09:11
Citerat från Monierik:
Varför ska man åka båt när det kostar så lite att flyga.
För man kan inte ta bilen på flyget ;-)