Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Måndag 30 April 2012 - Yellowstone National Park

Yellowstone National Park och Lamar Valley

Copyright © Bejjan888™

Vi började dagen med att köra tillbaka in i Yellowstone National Park, söderut till Roaring Mountain, och fotograferade det vi inte hann med dagen innan. Vi fortsatte norrut mot Mammoth Hot Springs och stannade bland annat till vid Devil's Thumb. Det är en stor sten, mitt bland varma källor, som någon tyckt ser ut som en tumme. Är väl inte direkt beredd att hålla med där... Vi körde sedan österut till Tower-Roosevelt och kikade på Petrified Tree. Det var helt enkelt återstoden av ett stackars Redwoodträd efter ett vulkaniskt utbrott i området för ett herrans antal år sedan... så med andra ord, ett inhägnat träd (eller rättare sagt en avsliten, vidbränd stubbe). Inte särskilt imponerande, så det blev inte ens något kort taget.

Efter Tower-Roosevelt kom vi till Lamar Valley, en dal känt för att man får se mycket vilda djur där. Och visst fick vi se djur... Mängder med bisonhjordar och många olika sorters hjortdjur. Efter en lång körsträcka stannade vi helt slumpmässigt till vid en rastplats där det kryllade av ekorrar (Uinta Ground Squirrels) som bodde i alla dessa hål i marken. Det var ena orädda krabater som nyfiket kom fram till oss och tiggde mat. Det var uppenbart att folk gett dem mat tidigare och att de vant sig vid att få det, trots att det är förbjudet att mata djur i nationalparker i USA. Eftersom de var halvtama kunde man gå ganska nära dem och få bra foton.

Vi fortsatte mot Cooke City i hopp om att kunna åka ut ur parken genom den östra entrén för att komma till Billings. Men vägen var avstängd på grund av snö, så det var bara att vända och åka tillbaka mot Mammoth Hot Springs. Och tur var väl det, för någonstans efter vägen mot Mammoth Hot Springs såg vi en livs levande svartbjörn - fototillfälle såklart!

Vi var tvungna att åka tillbaka ända till Livingston och via Big Timber för att så småningom komma till Billings. Längs vägen såg vi en stor och fin regnbåge som välvde sig över himlen - vackert. Boendet i Billings hade vi bokat så nära flygplatsen vi kunde, eftersom flyget gick så tidigt nästa morgon.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
44 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
44 veckor sedan
En gråmulen dag
44 veckor sedan
Shkodër och Krujë
44 veckor sedan
Slapp dag... igen
44 veckor sedan