Stöd Ukraina

Travelfuns blogg

Torsdag 5 Juni 2008 - Zakynthos
Resealbum: Zakynthos 2008

Nu är vi hemma

Nu har vi kommit hem från Zakynthos!
Känns faktiskt riktigt underbart eftersom solen lyser och sommaren är här!

Vi har haft det supernice!
Vi kom fram på tisdagen vid lunchtid. Slappade vid poolen och åt gott.
På onsdag-torsdag hyrde vi en fyrhjuling och åkte upp bland bergen bland olivlundarna
och åt bland annat på en nice restaurang på toppen. Såg många vackra ortodoxa kyrkor.
Vi stannade o badade på små stränder och sedan hyrde vi dessutom en båt 1 h för att försöka se lite havssköldpador. Såg tyvärr inga (säsongen för delfiner o sköldpaddor är i aug- och vi orkade ej åka med på en flera timmars lång tur för att kanske se en). I stället såg vi en fin lagun som vi tog fyrhjulingen till.
För att komma ut till denna undanskymda lagunen fick man gå ut på en brygga och sedan upp för en trappa. Där fick man betala för attkomma igenom (3,5 EUR inkl. drink). Sedan fans det restaurang, bar o fin beach med klart vatten.

På fredagen när jag fyllde år åkte vi på utflykt till Smugglers Wreck. Såg även Blue Caves där vi stannade med båten och badade. Sedan åt vi lunch i St. Nicholas på en liten fiskerestaurang. Påkvällen blev det middag på beachrestaurang.

På lördagen åkte vi till Olympia. Det var jobit- men verkligen värt det!
Fint museum och bra guider! Här utfördes de första olympiska spelen långt före kristus.
Vi gick i olympiska atleternas fotspår på den olympiska stadion... :-)
Höjdpunkten var Zeustemplet som tidigare innehöll ett av världens sju underverk - Zeusstatyn.
Sedan köpte vi silver ringar i byn med grekiska symboler (där de är kända just för fina o billiga guld o silver smyken).

På söndagen och måndagen höll vi oss vid polen o beachen där vi bodde (Laganas). Hotellet (Poseidon beach hotel) var 3,5 stjärnigt med en pool som var helt ok, biljard, pingis, internet, bar, restaurang mm.

Något som var ganska kul med Zakynthos var att de får all sin el från grannön (Kefalonia) och när de har problem med elen där så får man det på Zaynthos också. Det var säkert 5-10 strömmavbrott under tiden som vi var där (korta).

Hur som helst så har vi ätit grekisk sallad, sovlaki, tatziki, moussaka, medelhavsfisk etc hela veckan med vin som kommer från ön... Har varit underbart. Solen sken varje dag o medelhavet var precis lagomt varmt!

Trevlig sommar!!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet