Resealbum: Las Vegas
Visningar: 674

Solnedgång i Arizona

När vi hade gått ett tag längs med kanten i parken satte vi oss på en utsiktsplats och kollade in den mycket fina solnedgången över parken som färgade de redan röda klipporna ännu rödare!

Efter en 6 timmars färd från Las Vegas var vi äntligen framme på slutdestinationen: Grand Canyon National Park som är ett av världens sju naturunderverk. Det finns två viktiga delar av parken: South Rim och North Rim. Vi besökte South Rim då den är mer tillänglig än North Rim. South Rim är öppet året runt, men North Rim är endast öppet på sommarhalvåret, eftersom den ligger högre placerad än South Rim så snöar det mycket mer där än i södra delen av parken. Hela parken är 44,6 mil lång, 2,9 mil bred och hela 1,6 km djupt på sina ställen, detta gör det till världens djupaste ravin! Trots dess stora yta täcker nationalparken endast en delstat, Arizona.
Vi spenderade ca 4 timmar i parken med vår turgrupp och guiden, bolaget vi åkte med hette Grand-Adventures och specialiserar sig på små och personliga grupper, tyvärr tyckte jag inte guiden var särskilt kunnig så jag kan inte rekomendera det turbolaget - trots deras nästan helt uteslutande 5-stjärniga recensioner av privatpersoner på Tripadvisor... (det var därför jag bokade turen!)
I alla fall, under våra få timmar i parken hann vi med att gå stigen "Trail of Time", medan man gick längs med stigen fick man se många vackra och hisnande vyer av parken. På kvällen efter vår gångtur, slog vi oss ner på en klippa och kollade på solnedgången över Grand Canyon - det var riktigt vackert! Efter en händelserik
dag var det dags att bege sig tillbaka mot
Las Vegas, nu återstod bara 6 timmars bilkörning innan vi nådde Las Vegas igen vid halv ett på natten...
Plats: Grand Canyon, Arizona, USA
Bilden tagen: 12 september 2009
Kommentarer
18 mars 2010 22:08
fin bild..
1 jan. 2010 17:49
Hur kunde jag missa denna?! (Nu lagd till mina favoriter.) Ha ett bra 2010 Kram Krippa
Av Istrid
1 okt. 2009 19:54
Vackert, vackert!!
Av Hind
27 sep. 2009 17:59
Vilken solnedgång,så vackert!