Flygresor från Göteborg till Tunis

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Tunis

Flygplatsen i Tunis heter Tunis Carthage Airport och ligger 8 km nordväst om centrum. Det smidigaste sättet att sig från flygplatsen till ett hotell i centrum är med taxi. Resan bör inte kosta mer än ca 25-30 kronor (plus avgift för väskor).

Det här är Tunis

Staden Tunis ligger vackert vid Medelhavskusten och är ett populärt resmål tack vare det varma Vädret och det spännande citylivet. Eftersom Tunis inte har några bra stränder går det att både bo och leva billigare här än i de stora turistorterna längs tunisiska kusten. Bland sevärdheterna i centrala Tunis finns den medeltida Medinan med sin jättelika souk, Bardo-museet med massor av arkeologiska fynd och Zitouna-moskén. En bit norr om Tunis hittar du den allra mest besökta sevärdheten: ruinerna efter staden Kartago. Tunis går att besöka året runt men temperaturerna är ofta uppåt 35 grader i juli –augusti och neråt 10 grader i december – januari.

Hitta billigt boende i Tunis

Det finns många mycket prisvärda hotell i Tunis. De bästa hotellområdena är i den medeltida Medinan och den mer moderna stadsdelen Ville Nouvelle. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 400 kr/natt.

Så tar du dig runt i Tunis

De centrala delarna av Tunis har flera breda avenyer med stora trottoarer som är utmärkta för promenader. Behöver du åka lite längre så är taxi det smidigaste alternativet. Om du ser till att föraren sätter på taxametern så ska resan inte kosta mer än några tior inom Tunis.

Så hittar du bästa shoppingen i Tunis

Tunisiens största souk ligger mitt i centrum i Tunis och är en av få marknader där du kan gå omkring utan att bli påhoppad av energiska säljare. I de smala gränderna kan du köpa nästan vad som helst: kryddor, skor, smycken, kläder och hantverk. Om du vill hitta en livsmedelsbutik i centrala Tunis så leta efter kedjorna Monoprix och General, i butikerna kan du dessutom köpa mycket prisvärda tunisiska viner.

Bästa budgettipset för Tunis

Passa på att gå till frisören när du är i Tunis. En hårklippning för herrar kostar bara ca 10 kronor.

Lägsta hittade priser från Göteborg till Tunis
Turkish Airlines
20 apr
1 813 kr
Turkish Airlines
20 maj
1 813 kr
Turkish Airlines
21 apr
1 813 kr
Turkish Airlines
17 mar
1 821 kr
Turkish Airlines
17 mar
1 821 kr
Turkish Airlines
1 apr
1 821 kr
Turkish Airlines
7 mar
1 828 kr
Turkish Airlines
25 mar
1 832 kr
Turkish Airlines
15 maj
1 837 kr
Turkish Airlines
28 feb
1 907 kr

Tunis Tunisien

Karta över Tunis