Flygresor från Göteborg till Umeå

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Umeå

Flygplatsen i Umeå heter Umeå Airport och ligger 5 km söder om centrum. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsesn till centrum är med buss (enkelbiljett 40 kr).

Det här är Umeå

Umeå är den tolfte största staden i Sverige och en stor andel av invånarna är studenter på universitet. Bland de populära sevärdheterna i Umeå finns skulpturparken Umedalen, Vänortsparken och friluftsmuseet Gammlia. Under senare år har Umeå blivit allt mer känd som en kulturstad med flera stora festivaler som lockar många besökare, bland annat Umeå International Film Festival, Umeå Jazz Festival och House of Metal. Den bästa tiden att besöka Umeå är under sommarmånaderna.

Hitta billigt boende i Umeå

Det kan vara svårt att hitta billigt boende i Umeå, här finns bara ett 30-tal hotell, bed & breakfast och vandrarhem. Ett dubbelrum på hotell kostar ca 800 kr/natt och ett rum på B&B ca 600 kr/natt. Eftersom Umeå är en universitetsstad kan de billigaste boendena vara fullbokade inför terminsstarterna. Om du ska besöka Umeå för en vecka eller längre så kan du hyra privata rum genom turistbyrån.

Så tar du dig runt i Umeå

Centrala Umeå är inte större än att du kan ta dig fram till fots. Den enda kollektivtrafiken är med bussar från Umeå lokaltrafik. Med Besökskortet kan turister åka fritt med bussarna i 1 eller 3 dagar (50 kr/115 kr).

Så hittar du bästa shoppingen i Umeå

De stora shoppinggatorna i Umeå är Storgatan och Kungsgatan, och här ligger också de båda galleriorna Kungspasagen och MVG. Det stora köpcentret Strömpilen ligger en bit utanför centrum och är svårt att besöka utan egen bil.

Bästa budgettipset för Umeå

Det stora museet i Umeå är Västerbottens museum som har fri entré. Det stora temat för museet är skidor, här finns både världens äldsta skida och några av stjärnan Ingmar Stenmarks slalomskidor.

Lägsta hittade priser till Umeå
Göteborg
2 nov
884 kr
Stockholm
10 nov
512 kr
Köpenhamn
23 nov
1 500 kr
Västerås
18 nov
3 803 kr
Malmö
23 nov
852 kr
Luleå
4 nov
2 745 kr
Karlstad
10 nov
2 123 kr
Norrköping
31 okt
4 842 kr
Växjö
9 nov
1 428 kr
Jönköping
6 dec
1 926 kr