Flygresor från Göteborg till Rhodos stad

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Rhodos stad

Flygplatsen på Rhodos heter Rhodes Diagoras Airport och ligger 16 km sydväst om centrum. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till hotellet är med transferbussen som ditt charterbolag erbjuder. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med lokalbuss (enkelbiljett 2 euro).

Det här är Rhodos

Den grekiska ön Rhodos är till ytan ungefär lika stor som Öland men har nästan 120 000 invånare. Den största orten på ön är Rhodos stad men det finns en rad populära badorter, bland annat Charaki, Faliraki, Kremasti, Lindos och Pefkos. De flesta besökarna till Rhodos kommer hit för att sola, bada och njuta av partylivet. I hamnen i Rhodos stad finns en stor mängd barer och restauranger men de bästa diskoteken och klubbarna på Rhodos finns i Faliraki. Rhodos har haft en mycket lång och rik historia och det finns sevärda byggnader och ruiner över stora delar av ön. Det går att besöka Rhodos under större delen av året, öns somrar är mycket varma med temperaturer uppåt 35 grader och vintrarna är milda med ca 15 grader i genomsnitt. Månaderna december – februari är ofta mycket regniga.

Hitta billigt boende i Rhodos

Priserna på boende varierar kraftigt beroende på efterfrågan. Ofta går det att hitta mycket billiga hotellrum, ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 20 euro/natt. Under lågsäsong går det att bo på 5-stjärniga lyxhotell för bara 90 euro/natt.

Så tar du dig runt i Rhodos

Alla badorter på Rhodos är små och det bästa sättet att ta sig fram är till fots. Taxi är ett billigt transportsätt och det finns hårda regler för hur mycket taxiresan får kosta, en resa mellan Rhodos stad och Faliraki kostar till exempel högst 13 euro. Inom Rhodos stad betalar du en fast avgift vart du än åker, resan kostar 5 euro. Alla busslinjer på Rhodos går från/till Rhodos stad. En kortare bussresa kostar 1 euro och en längre ca 2 euro.

Så hittar du bästa shoppingen i Rhodos

Den bästa shoppingen i Rhodos stad hittar du i Gamla stan. Här finns framför allt butiker som säljer guld- och silversmycken. Andra prisvärda lokala produkter är lädervaror, vin, mattor och olivolja. Många butiker på Rhodos är bara öppna under turistsäsongen.

Bästa budgettipset för Rhodos

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Rhodos? Boka då in dig på ett av de hotell där fritt internet ingår i rumspriset.

Lägsta hittade priser från Göteborg till Rhodos stad
Finnair
16 maj
1 414 kr
Finnair
23 apr
1 611 kr
Ryanair
7 maj
1 634 kr
Ryanair
25 feb
1 754 kr
Novair
2 maj
1 798 kr
Finnair
22 maj
1 802 kr
Ryanair
10 maj
1 822 kr
Ryanair
10 maj
1 844 kr
Ryanair
24 mar
1 976 kr
Ryanair
19 apr
1 978 kr

Om Rhodos stad Rhodos, Grekland

Historia
Stenstrand
Arkitektur
Genuint
Nattliv
Romantiskt
Rhodos är en charterklassiker som är en ö i den grekiska ögruppen Dodekaneserna. Hit reser man för strandliv på de många stränderna, både sand- och stenstränder, shoppa eller festa i Rhodos stad, eller bara för att uppleva en genuin grekisk ö.

Karta över Rhodos stad

3 / 6
Thinkstock
5 / 6
Thinkstock