Flygresor från Göteborg till Beirut

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Beirut

Flygplatsen i Beirut heter Beirut Rafic Hariri International Airport och ligger 7 km söder om centrum. Det bästa sättet att sig från flygplatsen till centrum är med minibuss till Martyrtorget (enkelresa 10 kr).

Det här är Beirut

Den libanesiska huvudstaden Beirut är nu tillbaka som ett populärt resmål efter de många årens oroligheter som ödelade delar av staden. Många av besökarna kommer hit för att roa sig och flockas framför allt till den populära restauranggatan Hamra. Det finns också möjligheter till sol, bad och bra dykning. Bland de populära sevärdheterna i Beirut finns Pigeon-klipporna, Nationalmuseets arkeologiska skatter och Nejmeh-torget. De bästa årstiderna för ett besök till Beirut är vår och höst. Under sommarmånaderna är temperaturen oftast över 30 grader och under vintermånaderna förekommer ofta långa perioder med regn.

Hitta billigt boende i Beirut

Det är oftast mycket lätt att hitta billigt boende i Beirut men hotellen kan vara fullbokade under högsäsongerna i juli – augusti, jul – nyår och vid de stora muslimska helgerna. Däremot kan du bo billigt under ramadan eftersom muslimer oftast stannar hemma under fastemånaden. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar från 400 kr/natt.

Så tar du dig runt i Beirut

Det bästa sättet att ta sig fram kortare sträckor i centrala Beirut är till fots, men den dåliga luften gör att det är hälsovådligt att promenera längre sträckor. Gå därför inom mindre stadsdelar men ta en taxi när du ska åka lite längre. Taxibilarna har nummerskyltar som är röda och en takskylt som är gul. När du ser en bil så vifta bara med din hand. Det kostar bara ca 50 kronor att åka inom Beirut.

Så hittar du bästa shoppingen i Beirut

Den bästa shoppingen i Beirut hittar du i de moderna köpcentren, här finns bland ABC Mall som är störst i Beirut med 200+ butiker men många besöker också Beirut Mall, City Mall eller Souks de Beirut. Några populära shoppinggator är Hamra Street, Mar-Elias Street och Rue Verdun.

Bästa budgettipset för Beirut

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Beirut? Boka då in din semester på ett hotell där fritt internet ingår i rumspriset. Det finns också en stor mängd kaféer som erbjuder sina kunder gratis trådlöst internet.

Lägsta hittade priser till Beirut
Göteborg
24 nov
2 051 kr
Stockholm
1 nov
1 569 kr
Köpenhamn
26 okt
1 542 kr
Västerås
7 nov
3 773 kr
Malmö
27 okt
3 905 kr
Umeå
7 nov
3 166 kr
Karlstad
31 okt
3 415 kr
Norrköping
27 nov
4 479 kr
Jönköping
19 dec
3 775 kr
Kalmar
16 dec
5 652 kr