Flygresor från Göteborg till Prishtina

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Prishtina

Flygplatsen i Pristhina heter Pristhina International Airport Adem Jashari och ligger 17 km sydväst om centrum. Det bästa sättet att sig från flygplatsen till centrum är med flygbuss (enkelbiljett 3 euro).

Det här är Pristhina

Med drygt 200 000 invånare är huvudstaden Pristhina den största staden i en av världens yngsta nationer, Kosovo. Att Kosovo blev självständigt 2008 är fortfarande mycket politiskt känsligt, när du letar efter information eller vill boka boende så är Pristhina på många sajter angiven som en stad i Serbien. Några av de mest populära sevärdheterna i Pristhina är Kosovo-museet, den medeltida Fatih-moskén och monumentet Freeborn. Den bästa perioden för ett besök till Pristhina är under de varmare månaderna maj – september. Vintrarna här är mycket snöiga och kalla med temperaturer som oftast är långt under nollstrecket.

Hitta billigt boende i Pristhina

Det kan vara svårt att hitta billigt boende i Pristhina eftersom många av hotellen ofta är uppbokade av affärsmän och personal från FN och EU. Ett dubbelrum på ett hotell med enkel standard kostar ca 15 euro/natt och ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar från 40 euro/natt.

Så tar du dig runt i Pristhina

Det bästa sättet att ta sig fram i Pristhina är till fots eftersom nästan alla sevärdheter, butiker och restauranger ligger inom gångavstånd. För lite längre utflykter är taxi det bästa alternativet. Taxiresor kostar bara ca 2-3 euro inom Pristhina, det är också lätt att hitta lediga bilar.

Så hittar du bästa shoppingen i Pristhina

Den bästa shoppingen i Pristhina hittar du i basaren där du kan köpa både prydnadssaker, hantverk och färska livsmedel. Några mycket prisvärda produkter i Kosovo är silverhantverk, här har man en lång tradition och de många silversmederna skapar smycken i världsklass.

Bästa budgettipset för Pristhina

Det etnologiska museet i Pristhina visar hur livet i Kosovo sett ut från 1400-talet och framåt. Här finns folkdräkter, mattor och vapen från olika tidsperioder. Det finns till och med en gammaldags bar. Museum of Ethnology ligger en kort promenad från Kosovo-museet och har gratis inträde (men man tar gärna emot 2,50 euro i donation).

Lägsta hittade priser från Göteborg till Prishtina
Turkish Airlines
14 mar
1 893 kr
Turkish Airlines
30 mar
1 893 kr
Turkish Airlines
1 mar
1 899 kr
Turkish Airlines
4 mar
2 210 kr
Turkish Airlines
23 mar
2 212 kr
Turkish Airlines
2 mar
2 214 kr
Turkish Airlines
28 mar
2 214 kr
Turkish Airlines
13 mar
2 214 kr
Turkish Airlines
10 mar
2 214 kr
Turkish Airlines
1 apr
2 214 kr

Prishtina Kosovo

Karta över Prishtina

Idrottshuset med koppartak
1 / 1