Flygresor från Göteborg till Korfu stad

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Korfu stad

Flygplatsen på Korfu heter Kerkyra Ioannis Kapodistrias Airport och ligger 3 km söder om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen är med lokalbussarna KTEL, bussarna går till alla stora orter (enkelbiljett ca 4 euro).

Det här är Korfu

Den grekiska ön Korfu har lite mer än 110 000 invånare och är till ytan bara hälften så stor som Öland. Ön ligger utanför den albanska kusten i norra Grekland. Korfu har ett lite fuktigare väder än andra populära grekiska öar och dess rikligare växlighet gör att den fått smeknamnet ”den gröna ön”. Det finns ett dussintal stora och mindre badorter på ön, några av de mest populära är Acharavi, Agios Georgios, Barbati och Paleokastritsa. Många besökare väljer också att bo i den största staden på ön, Korfu stad. Det finns många historiska byggnader som är värda ett besök på Korfu, bland annat det mycket vackert belägna klostret i Paleokastritsa, palatset Achilleion och fortet Palaio Frourio. Den bästa perioden för ett besök till Korfu är de varma månaderna maj – september.

Hitta billigt boende på Korfu

Priserna på boende varierar mycket kraftigt mellan lågsäsongen och högsäsongen under sommarmånaderna, det är också stor skillnad i pris mellan olika orter. En bädd på ett vandrarhem kostar ca 15 euro/natt under lågsäsong och 25 euro/natt under högsäsong. Att bo på ett dubbelrum med bra standard kostar ca 20 euro/natt under lågsäsong och ca 50 euro/natt under högsäsong.

Så tar du dig runt på Korfu

Alla badorter på Korfu är små och det bästa sättet att ta sig runt är till fots. Korfu stad är lite större men centrala delarna ser du bäst till fots. För resor till och från Korfu stad är lokalbussarna från KTEL det billigaste alternativet. Det är bara de gröna bussarna som kör mellan olika städer, en enkelbiljett kostar som högst ca 4 euro. Det finns gott om taxi på Korfu men är ett dyrt alternativ. En resa inom Korfu stad kostar ca 5-10 euro, och att åka längre sträckor kostar ca 19 euro/mil.

Så hittar du bästa shoppingen på Korfu

Den bästa shoppingen hittar du i Gamla stan i Korfu stad. Här kan du shoppa i 100-tals butiker i de många världsarvsskyddade historiska byggnaderna. Korfu är känt för sina bra viner och produkter av läder och olivoljeträ, de bästa priserna får du på landsbygden där hantverkarna säljer sina egna produkter i butiker längs vägarna.

Bästa budgettipset för Korfu

Den högsta byggnaden på Korfu är Sankt Spyridon-kyrkan i Korfu stad. Kyrkan byggdes 1596 för att hedra öns skyddshelgon och hans reliker finns bevarade här än i dag. Det är gratis att gå in och se kyrkan och dess vackra takmålningar.

Lägsta hittade priser från Göteborg till Korfu stad
Ryanair
25 mar
1 523 kr
Wizz Air
28 mar
1 697 kr
Ryanair
25 mar
2 005 kr
Norwegian
3 maj
2 066 kr
Czech Airlines
15 maj
2 180 kr
Ryanair
15 apr
2 222 kr
Ryanair
15 maj
2 247 kr
Lufthansa
20 maj
2 266 kr
Czech Airlines
4 maj
2 272 kr
Ryanair
22 maj
2 449 kr

Om Korfu stad Korfu, Grekland

Korfu är en av Greklands vackraste öar. Agios Georgios långa sandstrand lockar familjer medan Korfu stad med sin shopping är populär bland par. För den aktiva erbjuder ön golf, dykning, och vattensporter. Bäst väder får du i maj till oktober.

Karta över Korfu stad