Flygresor från Göteborg till Neapel

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Neapel

Flygplatsen i Neapel heter Naples Capodichino Airport och ligger 7 km nordost om centrum. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med buss. Du kan åka med lokaltrafikens linje ANM 35 eller med direktbussen Alibus, båda går till Piazza Garibaldi (enkelbiljett 1-3 euro).

Det här är Neapel

Det mesta i italienska staden Neapel domineras av vulkanen Vesuvius som ligger bara några mil bort. Många av besökarna kommer också hit för att se vulkanen och den romerska ruinstaden Pompeji som blev dess offer år 79 e Kr. En av de mest populära sevärdheterna i Neapel är Gamla stan, den historiska stadskärnan och dess 448 (!) kyrkor är skyddad som världsarv och du kan utforska den i flera dagar. Här ligger bland annat katedralen Duomo. Det bästa museet i Neapel är Museo Archeologico Nazionale där du kan se fynd från Pompeji och Herculaneum. Det var i Neapel som pizzan skapades så inget besök till Neapel är komplett utan en pizza margherita. De bästa årstiderna för att besöka Neapel är vår och höst men staden är ett mycket populärt resmål även under sommar och vinter.

Hitta billigt boende i Neapel

De flesta turister vill bo bland de mysiga historiska byggnaderna i Gamla stan så priserna här är oftast mycket högre än i övriga delar av Neapel. Det finns många hotell som erbjuder mycket billiga rum men standarden är ofta låg, om du bor i ett rum som kostar 30 euro/natt så bör du inte räkna med att det alltid finns vatten – eller ström. Många budgethotell är samlade kring Piazza Garibaldi. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 50-60 euro/natt.

Så tar du dig runt i Neapel

I den gamla stadskärnan finns så mycket sevärda byggnader att du bara kan uppleva dem till fots. Om du ska vara i Neapel mer än några dagar kan det vara värt besväret att försöka förstå kollektivtrafikens virrvarr av tunnelbanor, bussar och spårvagnar. Med en 1-dagsbiljett (3 euro) får du fria resor med kollektivtrafiken.

Så hittar du bästa shoppingen i Neapel

De mest kända modemärkena som Versace och Prada har egna butiker på gatorna runt torget Piazza dei Martiri. Vid San Carlo-operan ligger ett köpcenter i den mycket vackra byggnaden Galleria Umberto I.

Bästa budgettipset för Neapel

Flera av Neapels museer och sevärdheter har gratis inträde, bland annat Anatomimuseet (Museo Anatomico di Napoli), Etnohistoriska (Il Museu di Etnopreistoria) och Duomo di Napoli.

Lägsta hittade priser till Neapel
Göteborg
5 nov
1 506 kr
Stockholm
27 nov
1 248 kr
Köpenhamn
5 nov
1 357 kr
Malmö
1 nov
3 479 kr
Umeå
3 nov
5 220 kr
Karlstad
11 nov
2 931 kr
Norrköping
20 jan
2 694 kr
Borlänge
7 nov
22 557 kr