Flygresor från Göteborg till Göteborg

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Göteborg

Det finns två flygplatser i Göteborg, Goteborg Saeve Airport (15 km nordväst om centrum) och Gothenburg Landvetter Airport (25 km sydost om centrum). Det billigaste sättet att sig från flygplatserna till centrum är med Flygbussarna. Från Säve-flygplatsen kostar resan 60 kronor och från Landvetter-flygplatsen kostar resan 80 kronor.

Det här är Göteborg

Storstaden Göteborg ligger på den svenska västkusten och har ca en halv miljon invånare. Centrala Göteborg har ett mycket rikt nöjesliv med många restauranger och barer, under somrarna finns det uteserveringar på nästan alla större gator. Den populäraste attraktionen i Göteborg är Lisebergs nöjespark men många besökare kommer också för att se Universeum, Botaniska trädgården, Feskekörkan eller den stora parken Slottsskogen.Den bästa perioden att besöka Göteborg är de varma månaderna april – september. Vintermånaderna är ofta milda men vädret är ofta regnigt och blåsigt.

Hitta billigt boende i Göteborg

Det är svårt att hitta billigt boende i Göteborg, ett dubbelrum med bra standard kostar oftast ca 800 kr/natt. Eftersom Göteborg är en mycket populär stad för stora internationella mässor och konferenser så finns risken att alla hotell är fullbokade när du planerar att komma hit, boka därför ditt boende så långt i förväg du kan. Ett alternativ till hotell är att hyra rum på något av Göteborgs många nya bed & breakfast-boenden.

Så tar du dig runt i Göteborg

Göteborg är en av de bästa promenadstäderna i Sverige med stora breda trottoarer och många bilfria gator. Många av sevärdheterna ligger inom gångavstånd från den stora huvudgatan Avenyn. Det bästa sättet att åka längre sträckor i centrala Göteborg är med de trevliga spårvagnarna. Enkelbiljetter köper du enklast via sms (21 kr). Som turist kan du åka fritt med kollektivtrafiken med ”Turist- och besökskortet”, ett 1-dygnskort kostar 65 kronor, ett 3-dygnskort kostar 130 kronor.

Så hittar du bästa shoppingen i Göteborg

Den stora shoppinggatan i Göteborg är Avenyn där det ligger flera stora varuhus, massor av restauranger och en rad mindre butiker. Andra stora shoppinggator är Östra Hamngatan och Kungsgatan. Det största köpcentret i centrum är Nordstan med ett 50-tal butiker.

Bästa budgettipset för Göteborg

Med rabattkortet Göteborg City Card får du fritt inträde till alla stora sevärdheter som Universeum, Liseberg, Paddan och Naturhistoriska museet. Kortet ger också fria resor med kollektivtrafiken. Ett 1-dygnskort kostar 285 kronor, 2-dygn kostar 395 kronor och 3-dygn kostar 565 kronor.

Göteborg Sverige

Historia
Weekend
Storstad
Barnvänligt
Nattliv
Shopping

Karta över Göteborg

Söndagspromenad i Haga
2 / 32
En stad i vatten
7 / 32
Älvsborgsbron i solnedgång
8 / 32
Göteborgs Hamninlopp
9 / 32
Utsikt ger insikt
10 / 32
Jul på Liseberg
11 / 32
Bild tagen från Brännö brygga.
12 / 32
Västra hamnkanalen
13 / 32
saltholmen/solnedgång
17 / 32
Carnegie Sockerbruk
18 / 32
Gatenhielmska kulturreservatet i Majorna
20 / 32
Spårvagnen till Liseberg
23 / 32
Ingen jul utan ett besök på Lisebergs julmarknad
24 / 32
Alla goda ting är tre.
26 / 32
Kall vinterdag
28 / 32
Paddan Feskekörka Göteborg
30 / 32
Älvsborgs fästning sett från ovan
32 / 32