Inresekrav - vad gäller för mitt resmål?

Nu blir det enklare att resa då många länder tar bort krav för inresa och lättar på restriktioner.

Länder utan inresekrav

Du behöver inte covidbevis oavsett om du är fullvaccinerad eller inte. Du behöver inte fylla i något inreseformulär.

Albanien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Grekland, Irland, Island, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Montenegro, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Polen, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Storbritannien, Tjeckien, Ungern, Österrike.

Länder med begränsade inresekrav

Du behöver ett giltigt covidbevis. Krav på test gäller dig som inte är fullvaccinerad. Du behöver inte fylla i något inreseformulär.

Belgien, Bosnien och Hercegovina, Cypern, Frankrike, Georgien, Italien, Kosovo, Malta (kräver inreseformulär), Portugal, Spanien, Turkiet, Tyskland


Kontrollera alltid vad som gäller innan du reser.
Se här vad som gäller för ditt resmål

Flygresor från Västerås till Azorerna

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer

Om Azorerna Portugal, Europa

Femtio nyanser av grönt, blandat med blått från sjöar och blommande hortensior, vitt från de vitkalkade husen och omgärdat av stränder och berg på alla kanter.

Det finns alltid något att göra på Azorerna. Vandra bland böljande kullar, bada i varma källor, åk på delfinsafari rakt ut i Atlanten eller promenera i små städer och byar där historiska gränder vindlar sig ner mot moderna marinor och exklusiva hotell. Ett måste är ett besök i vulkankratern Sete Cidades med tvillingsjöarna, den ena klarblå och den andra grön.
Azorerna är som ett paradis i miniatyr och blir aldrig överbefolkat av turister. Kvällslivet på huvudön São Miguel bjuder på en härlig blandning av seglare, vandrare och matfantaster från hela världen. Här njuter du av genuin och naturlig mat, ofta från havet eller från frigående djur. Azorerna ståtar även med Europa enda teplantager, samt odlingar med ananas och passionsfrukt. Klimatet är subtropiskt och behagligt året om och kan skifta snabbt från sol till kraftiga regnskurar och sedan sol igen.
Huvudstaden Ponta Delgada är Azorernas förbindelseort för flyg till resten av öarna, Europa och Nordamerika, och är dessutom en viktig knutpunkt för seglare och kryssningsfartyg på väg över Atlanten. För den shoppingsugna finns det ett bra utbud av gallerior och butiker och på kvällen är nattlivet fullt av härliga klubbar barer och restauranger.

Kyrkan vid sjön
1 / 5
Sete Cidades från Vista do Rei
3 / 5
Nordeste (Edens lustgård) Sâo Miguel Azorerna
5 / 5