Europa

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Om Europa

Europa är känt som en världsdel med kulturella särarter, magnifik historia och vackra miljöer. Trots att storleken är relativt liten finns 45 länder och det talas 24 officiella språk inom Europeiska Unionen.

I norra Europa hittar du de nordiska länderna, där klimatet varierar från subarktiskt till varmtempererat. Besök vulkaner och källor på Island eller Norges vackra fjordar. I västra delarna finns de brittiska öarna med irländsk grönska, skottska kullar och fiskmåsar längs engelska sydkusten. London är ett mycket hett besöksmål bland turister från hela världen med sevärdheter som Big Ben och Westminsterpalatset. Även Paris, Bryssel och Amsterdam är kända huvudstäder i Västeuropa där exempelvis EU har sitt huvudsäte. Eiffeltornet pryder stadsbilden i Paris och tulpaner blommar i vackra miljöer i Nederländerna.

Södra Europa förknippas främst med solsemester och rik matkultur. Franska ostar, italienska pastarätter och spansk tapas har nått kök runt om i hela världen. Här finns även demokratins vagga – Grekland. Besök Akropolis eller Parthenon och upplev det antika Grekland som skapades av genier som Sokrates, Platon och Aristoteles. I sydligaste delarna av Europa slår ett dopp i Medelhavet aldrig fel. Östeuropa har tidigare varit mindre turistmagneter, vilket har ändrats på senare år. Moldavien är något av ett vandrarparadis med gröna kullar. Rumänien ligger intill och huserar Transsylvanien – platsen där Dracula sägs leva. Även Ukraina och Ryssland har vuxit i popularitet och är numera välkända besöksmål.

Här är resmål i Europa
Split till Hvar ToR
Kroatien Sooofiaj, 20 aug. 2019
Updaterad av Lisanilsson för 2 timmar sedan
6
Hej! Vi åker till Hvar på fredag och jag har funderat angående transfer med Tui eller om vi ska boka det själv. Med Tui kunde det nämligen ta flera timmar till det att vi var framme på Hvar, de verkar boka färja och inte katamaran. Vi landar 8.45, borde man hinna med katamaran från Split --> ...
Atens bästa!!
Europa Annasofia21, 22 aug. 2019
Updaterad av Annasofia21 för 4 timmar sedan
0
Om ni ska resa till Aten över en weekend eller längre rekommenderar jag väldigt varmt att först besöka Unzip Athens (www.unzipathens.com) för att få bästa förslag på annorlunda platser och aktiviteter att se och uppleva. Dom jobbar som resedesigner endast mot Aten och skapar planeringar efter ...
Hyrbil nyligen på Sardinien?
Italien Jenka123, 22 aug. 2019
Updaterad av Jenka123 för 11 timmar sedan
0
Har kikat runt i forumet, men inte hittat ngt nyare, så ställer frågan här; har ngn nyligen hyrt bil på Sardinien och vad har ni fått betala i deposition? För vilken bilmodell? Fick ni veta först på uthyrningen hur mycket som skulle reserveras som deposition? Vilken firma hyrde ni från? Tack!
Samos i månadsskiftet september-oktober? För sent?
Grekland Reginamh, 22 aug. 2019
Updaterad av Reginamh för 17 timmar sedan
0
Hej! Är det någon som varit på Samos i månadsskiftet september-oktober? Funderar på en resa vid den perioden men är osäker på om vädret är för ostadigt. Tänkte isåfall bo i Pythagorion, är affärer/restauranger öppna eller har det mesta börjat stänga igen för säsongen?
London med tonåringar
Storbritannien Mallamalin76, 15 aug. 2019
Updaterad av Andreasmelin för 1 dag sedan
5
Jag ska åka till London nästa vår med mina barn, 17 och 15 år. De åker för första gången, och jag har bara varit där som 16-åring. Vad har ni för tips? Vi kommer ta en dag till Harry Potter - museum, sen vet jag egentligen inte mer. Hotell? Aktiviteter? Ge mig allt ni har!
Mina tips om Montenegro!
Europa Desires, 25 juli 2018
Updaterad av Evelinepersson för 1 dag sedan
9
Mitt senaste inlägg handlar om vackra Kotor som ligger mitt i den natursköna fjordvärlden! Titta in här om ni är intresserade! http://www.desires.se/#post214 En vecka är för kort tid där, och vi hann ej med vackra Skadarsjöarna eller nationalparkerna, så det får bli fler resor dit!

Planerar du en resa till Europa?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål i närheten av Europa
Resmål som liknar Europa