Zanzibar-november - resa själv

10 juli 2016 22:19
Visningar: 1400
Hej!

Jag har tänkt att resa till Zanzibar och eftersom jag endast får ledigt i slutet av oktober och under november har jag en fundering kring vädret. Jag har gjort mina efterforskningar och är införstådd med att det råder den lilla regnperioden i november men jag skulle gärna vilja höra av er som har erfarenhet av att resa dit i slutet på oktober eller november hur ni upplevde vädret? Personligen har jag inget emot korta skurar, bara solen sticker fram några gånger under dagarna så man chilla på stranden. Är det alltid molnigt? Dela gärna er åsikt!:)

Sedan reser jag själv (är van ensamresare) men är lite nojjig över ankomsttiden. De flyg som jag hittat med bästa matchning landar 01:15 på natten och min fråga är om det är tillräckligt "säkert" för en ensam tjej att befinna sig på flygplatsen vid denna tid? Självklart förstår jag att ingen kan garantera säkerheten men hur är er känsla av flygplatsen?
Jag har givetvis tänkt att boka in en transfer med hotellet jag tänkt boka men tips och erfarenheter kring ankomsttider och flygplats är önskvärt!

TACK!!!

Mvh Emelie
Av Tintani
13 juli 2016 17:06
Jag har varit där i början av November. Mesta dels sol med mer moln framåt eftermiddagen och en och annan skur. Tämligen behagligt😬
Det är en väldigt liten flygplats, en ankomsthall där du får bagaget och sen är du ute och där står transfers och väntar. Bör inte vara några problem men boka hotelltransfer den tiden på dygnet. Dubbelkolla även den bokningen innan du lämnar Sverige...
Lite tips:
http://cathinkaingman.se/category/resor/afrika/zanzibar/

//Cathinka
13 juli 2016 17:35
Tack så jätte mycket för ditt svar!
Vädret känns med andra ord behagligt som du skriver. Var mest orolig för att det skulle vara en massvis med regn men lite moln och små skurar är helt klart okej!

Och tack för tips även om flygplatsen!

Ska kolla in länken också:)

Ha det gött!

Mvh Emelie
Av Lollo78
20 juni 2017 10:57
Åh vad bra, jag har samma fråga som du. Vi ska åka i okt/nov i år och var orolig för att det regnar väldigt mycket. Små skurar är helt ok.
MVH Louise