Zanzibar

Av Nimili
21 dec. 2013 16:09
Visningar: 1597
Hej , har fråga om Zanzibar.
Är mor (hum tja 40+) och dotter ( 22år) vill sola relaxa och kanske ta en drink och äta gott ute VAR på Zanzibar kan ni rekommendera man ska åka då ?Vi vill inte resa runt utan stanna på plats kanske dags tur men annars shopping mest sola och bada relaxa god mat osv..inget party liv.
Vilken sida av ön?
vilken resebyrå ?
Vilket flyg ?
och vilken tid är bäst att resa dit?
Hoppas på svar snarast =)
21 dec. 2013 18:03
Eh...

Resebyrå = norra delen av Zanzibar.
Shopping, shopping som i shopping i New York eller "shopping" som i "torgmarknader"? New York shopping finns inte där.

Personligen skulle jag sikta in mig på södra delen av Zanzibar, då kommer ni bort ifrån de stora resortsen och deras inhägnader. Paje, Jambiani är två trevliga byar. Finns massa ställen att bo på där.

Boende-förslag: http://www.tripadvisor.se/Hotels-g616020-Paje_Zanzibar_Zanzibar_Archipelago-Hotels.html

Jag flög med Turkish Airways till Dar Es-Saalam och det kostade kanske 6000 T&R, sen tog jag båten till Zanzibar och jag tror det kostar 35 dollar. Tror de flesta hotellen/resortsen kan fixa med hämtning i hamnen.

Ingen aning när bästa tiden är, jag var där i mitten av februari och det kändes jävligt bra! :D
trevlig resa
Av Nimili
21 dec. 2013 21:28
Tack ixploretheworldcom
ehh...näää new york shoping är endast i new york....ofcourse
men ja lite lagom..
du bokade hotell själv då alltså och likaledes flyget?
Vad jag förstår är det mycket EBB på den sydvästra delen av ön var det något du tyckte var tänkvärt eller det kanske inte var just den perioden du var där?
Fanns det några extra kostnader förutom visumet man behövde som du upplevde det?
Umm känns bra bara att få åka iväg och slappa=)

pst..skulle du åkt tillbaka dit eller rekommenderar du annat resemål för mor och dotter förutom Thailand!
23 dec. 2013 20:18
Livet är för kort för att åka till samma ställe två gånger brukar jag säga. Det finns så mycket jag vill se och göra här i världen men ja, Zanzibar är faktiskt ett av de ställen jag faktiskt vill åka tillbaka till.

Hur som, åter till dina frågor.
Shopping på Zanzibar är inte mycket mer än torgmarknader, de säljer iofs det mesta där, allt från frukt och grönt till handfat och avgassystem men det finns inte direkt en massa butiker som säljer märkeskläder osv.

Ja, jag bokade flyg själv. flög till Dar Es-Salaam och tog färjan till Zanzibar. Sen bilade jag förvisso ifrån Dar Es-Salaam söderut genom Afrika men T&R kostade det inte så mycket mer än 6000 ändå. Flög då hem ifrån Kapstaden.

Vi bodde inte på ett hotel när jag var där utan vi var några som hyrde ett hus (www.villabiba.com). Men det finns många billiga ställen att bo på i det området (södra halvan av ön). Kan kolla upp några om du vill. Har en kompis som jobbar där så hon har rätt bra koll på läget.

Ebb ja, det var det ibland. Då fick man gå långt innan man kunde ta sig ett dopp. Men vattnet kommer ju tillbaka. Jag minns bara att det var lite oregelbundet.

Extrakostnader jag minns förutoim visumet till Tanzania var väl färjebiljetten till Zanzibar (T&R), minns inte om det var $35 eller hur det var. Det ska vara ett fast pris i alla fall. Det går också att flyga "direkt till Zanzibar" ifrån vissa flygplatser. Då slipper man mecket med färjan. Jag landade mitt i natten, åkte ifrån -17 grader och anlände till +35. Det var en pärs vill jag lova. Sen var det en fight att få en biljett och inte bli totallurad. Nu har de byggt en fin färjeterminal där så det ska inte vara något problem längre.

Vill minnas att vi fick betala något litet när vi kom fram till Zanzibar vilket jag såhär i efterhand tror var rent turistfångeri.

Hur som, om flyget. Det går mycket flyg via Dar eller Nairobi till Zanzibar så kolla på flyg som går via Nairobi eller Dar om ni ska flyga.

Annars är det väl det gamla vanliga, taxi, hotell, dricks osv.
En öl kostar mellan 1000-2000 tanzania schilling. Dyrare än så ska de inte vara egentligen men det finns säkert ställen som fläskar på lite.
En del av befolkningen där är muslimer så på vissa ställen säljs det inte alkohol men de flesta där är väldigt laid back med det mesta. Lite hackat och klumpigt svar men jag sitter på jobbet just nu... :(

http://www.ixploretheworld.com/?page_id=32 <- lite inspiration kanske? :D
23 dec. 2013 20:31
Tog mig friheten att söka på lite flygresor (utan att veta när ni tänkte åka så sökte jag på runt den 6:e januari och hemresa den 20:e januari, där omkring) och utan att veta var ni bor, men enligt din profil så bor ni i Malmö-trakten så jag utgick ifrån Köpenhamn som har bättre utbud på flyg...

Har hittat biljetter så lågt som 13000 för två, men då sökte jag till Dar Es-Salaam, flyga direkt till Zanzibar verkar vara minst 6000 dyrare. :S
Personligen så tror jag att ni tjänar/sparar pengar på att flyga till Dar Es-Salaam och ta färjan än att satsa på direktflyg. Men kolla med de olika sökmotorerna för flygresor och se vad ni själva hittar. :)

God Jul!

PS: 1000 Tanzaniashilling är ungefär 4-5 kronor.

Mycket mat som jag åt där kostade någon stans mellan 2000-10000 tanzaniashilling. Går säkert att hitta dyrare mat om man vill. :)
Av Nimili
24 dec. 2013 08:17
Men tack sååå enormt mycket, jag uppskattar tiden du tog och dina erfarenheter är guldvärda!!!
Ja jag bor i Malmö men dottern i Stockholm förvånansvärt billigare flyga därifrån ? Ska koll alla alternativen tänkte åka när dottern kommer hem från Thailand så vid mars tänkte jag.
God Jul själv och hoppas din nästa resa blir den bästa!
//Lisa
Av Kerstin
27 dec. 2013 18:42
Hej . Jag ska till Tanzania och Zanzibar i februari . Vi kommer att stanna en vecka på Zanzibar . Jag bokade flyg med Flygvaruhuset , och för att slippa krångla med båt ( jag har med min mamma och mina barn), så bokade vi flyg ända fram till Zanzibar. Tror att flygbiljetterna gick på ca 8000/pp. Så klart inte jättebilligt men det kändes överkomligt. Vi kommer att bo en del av tiden på www.zanzibarretreat.com och sedan i Stone Town där vi kommer att bo på Tembo house. Jag har bokat hotellen själv efter rekommendationer här på reseguiden . Jag gjorde det så enkelt som möjligt , så jag passade på att boka transfer till hotellen också ! I Stone Town ska det finnas en del spännande saker att kolla på och även lite marknader.
Hoppas du får en bra resa.
Mvh Kerstin
Av Nimili
27 dec. 2013 19:15
Hej Kerstin
tack för dina tankar och vart ni ska åka, hoppas ni får en bra vistelse, jag inväntar fortfarande dotterns schema så vet inte riktigt när vi ska åka , du får gärna berätta när du kommit hem men då har jag förhoppningsvis redan bokat resan=) men lite input hur det var får du gärna dela med dig om..
Hälsningar Lisa