Zanzibar 2 veckor

Av Jannnna
6 dec. 2013 08:38
Visningar: 1096
Jag och min sambo är sugna på en resa till Zanzibar någon gång under Jan/Feb 2014.

Vad hinner man på 2 veckor?
Tips på resrutt?

Vi vill blanda sol och bad, snorkling, djur- och naturupplevelser samt lite kultur.

Ge oss gärna alla tips ni kommer på :)
Medlemmen har tagit bort svaret
7 dec. 2013 13:39
Grattis. Zanzibar är jättefint.
Har en kompis som bor där för stunden och jobbar på en bar.

Jag antar att ni åker dit för att koppla av? Jag var där i en vecka i februari förra året och det var jättebra.
Personligen så föredrar jag nog södra delen av Zanzibar framför den norra då den norra mestadels utgörs av hotellkomplex med sina murar och staket. Södra Zanzibar är öppnare.

Det finns ett par riktigt fina ställen i Paje och Jambiani till exempel. Angående att det inte finns så mycket djurliv på Zanzibar så kan man diskutera det. Det finns en nationalpark som heter Jozani forest i den södra delen av ön. När jag var där var det kanske inte så mycket att se som sådant, men vi fick gå en liten tur och se lite fåglar och sköldpaddor i alla fall. Kostnad, någon stans mellan näst intil gratis och några tusen Tanzania-shilling.

Det går också att "dyka" med delfiner i södra delen på ett ställe som heter Kizimkazi och det kostar cirka 100 dollar om jag inte minns helt fel.

Värt att besöka är också restaurangen "the rock" http://www.therockrestaurantzanzibar.com/ Troligen dyrast på ön förrutom på restaurangerna på de stora resortsen då.

Mat och dryck är dyrare än på fastlandet men det är fortfarande billigt jämför med Sverige. De har fantastisk mat att tillgå om man vågar prova de lite mer "lokala" rätterna.

Stone Town är inte världens mest upphetsande ställe men jag tycker ändå att den delen av Zanzibar förtjänar en dag eller två. börja gärna med en guidad tur och avsluta med att på egen hand utforska. Finns många trevliga restauranger där.
Av Jannnna
10 dec. 2013 07:56
Tack för era svar!

Har försökt att kolla runt vad andra säger och tycker om Zanzibar och jag förstår ju verkligen att det är en paradisö, finns det ingen tvekan om.
Men precis som ni skriver verkar det vara en lugn och harmonisk ö där avkoppling kommer i första hand och jag får nog inse att det kanske inte lämpar sig för just den resan vi hade tänkt denna gång. Får en känsla av att vi kanske vill äventyra och upptäcka lite mer än vad Zanzibar kan erbjuda?

Svårt att få klarhet såhär på avstånd.

Lite nyfiken på safari + Zanzibar.
Hur anordnar man smidigast en resa till först Tanzania och safari och sedan över till Zanzibar utan researrangör?
Vad får man räkna med att det kostar tro?
Medlemmen har tagit bort svaret