Zambia och Sydafrika mfl

Av Minja
11 juli 2019 08:52
Visningar: 42
Vi har bokat resa till Zambia i mars ska på bröllop. Tips mottages vad man ska göra. Boende.

En fråga till. : Är det möjligt att resa så här : Kapstaden ( några dagar)
Sen flyg till Tanzania och avsluta med Zanzibar ? Vad kostar det att flyga och är det möjligt med en sån kombination. Kan inte då mycket om Afrika ( aldrig varit där)
Reser med barn 11 och 9 år
11 juli 2019 10:35 (redigerad)
Hej!

Hur mycket tid har ni?
Allt är förstås möjligt om man har tid och pengar.
Personligen tycker jag att det är trevligare att upptäcka det land jag besöker än att spendera tid på flygplatser och resa hit och dit. Varför inte besöka Victoriafallen när ni ändå är i Zambia?

Här finns lite tips om Zambia
https://www.lonelyplanet.com/zambia/attractions/a/poi-sig/355713

Mvh
M
Av Minja
11 juli 2019 11:27
Vi åker till Zambia i mars.

Tänkte resa senare till Tanzania / Sydafrika så ej samma resa.?
12 juli 2019 11:07
Hejsan!

Jaha. Två olika resor?

Bättre att du frågar en resebyrå om du vill ha upplägget Kapstaden, Tanzania plus Zanzibar. Beror lite på vad ni vill se i Tanzania respektive Sydafrika.
Man kan ju också goolga på Momondo eller tex Resias avancerade sökfunktion och söka på multipla destinationer. Så får du fram ett pris.

Mvh M
Av Pelle77
12 juli 2019 16:03
Hej!

Sydafrika och Tanzania ligger långt ifrån varann. Jag besökte Sydafrika för ett par år sedan och det kändes som om vi bara skrapade på ytan då landet är väldigt stort. Jag skulle satsa på att besöka ett av dem.

Tanzania och Zanzibar är en vanlig kombo. Strunta i Kapstaden i så fall
15 juli 2019 23:03
Som redan har påpekats, sikta på bara Tanzania/Zanzibar eller Sydafrika. Såvida ni har mycket tid och pengar vill säga. :)

Angående Zambia, så håller jag med om att besöka Victoriafallen är en bra idé. Varför inte ta en dagstur över till Zimbabwesidan med? Men då kan det vara bra att ha ett double entry visum till Zambia vilket är dyrare än vanligt single entry. Annars måste ni köpa nytt visum när ni ska tillbaka till Zambia igen.

Det finns ett museum om Dr Livingstone i staden Livingstone (som är staden som ligger vid Victoriafallen). Lusaka är huvudstaden och var som vilken stor stad som helst (i Afrika). Men ska ni ut på klubb så är Kalahari ett tips.
Fråga om safari till Sabi Sand Private Game Reserve i Sydafrika, Viktoriafallen och Zambia
Afrika Annl, 8 mars 2011
Updaterad av Bibby för 8 år sedan
5
Hej, Är det någon som varit på leopardsafari i Sydafrika i Sabi Sand Private Game Reserve - en nationalpark som ligger lite nordost om Krugerparken? Är det bra safari och har ni något bra boende med pool att rekommendera - och även att det i boendet ingår anslutningsflyg direkt ut i parken från ...
GE MIG INFO
Sydafrika Ejarnehall, 2 juli 2016
Updaterad av Brian123 för 3 år sedan
3
HEJSAN! jag kommer åka från Ghana till Kapstaden den sista September och sen åka upp genom Mozambique, Malawi och Tanzania till Kenya och ska vara där över jul. Meningen är att jag ska åka ner igen efter det fast genom Zambia, Zimbabwe ja ni fattar. Jag ska resa själv men undrar om det är det någon ...
Afrika-kunnig? Botswana, Namibia, Zambia
Afrika Mickio, 5 nov. 2017
Updaterad av Mickio för 1 år sedan
6
Hey! Jag är en resvan backpacker som mestadels hängt i Sydamerika. Drömmen är att utforska Afrika. Jag har läst och läst och läst. De länder som lockar mig mest är Botswana, Namibia & Zambia. Jag är mestadels intresserad av att gå på safari (Big 5) och att bara få "upptäcka" Afrika. Men ...
Sydafrika och uppåt
Sydafrika Turochretur, 13 okt. 2015
Updaterad av Ixploretheworldcom för 3 år sedan
13
Jag skulle vilja åka landvägen Kapstaden till Kairo. Tyvärr kan jag bara vara ledig en månad per år så planen är att dela upp denna resa, där jag stannar första resan, där tar jag avgång nästa resa. Frågan är, hur långt hinner man på en månad, utan att stressa men ändå ha hyfsat tempo? Hur pass bra ...
Möjlighet till safari nära Kapstaden?
Sydafrika Seastone, 17 maj 2015
Updaterad av Mr_b för 4 år sedan
6
Vi är två par som kommer att åka till Sydafrika kommande nyår. Huvudtemat för oss är golf & vin. Men, vi skulle gärna kunna uppleva lite "Wild Life". Vi kommer att hålla oss i området kring Kapstaden och Garden Route. Dock inte hela vägen upp till Port Elisabeth. Så är det någon som har ett tips ...
Backpacka i Sydafrika med omnejd
Sydafrika Oskbja, 1 aug. 2013
Updaterad av Macgunde för 5 år sedan
9
Hejsan! Jag ska åka ner till Sydafrika i februari 2014, och tänkte klämma in lite backpacking under min vistelse. Den första veckan ska jag spendera hos en kompis i Kapstaden, efter det planerar jag att resa runt i 2-3 veckor innan jag återvänder till Kapstaden igen. Det är min allra första gång ...

Om Sydafrika Afrika

Sydafrika är Afrika sydligaste land med värme, storstäder, häftig kultur och otroligt vacker natur. Upplev det exotiska landet på riktigt med en resa hit och få fantastiska minnen för livet.

Du som söker äventyr måste åka till Sydafrika. Landet är inte som något annat och oavsett dina intressen kommer du ha fullt upp hela semestern. Norra delen av landet är ”vilda” delen och här finns bergsklippor, fina grönområden och nationalparker. Kruger nationalpark är den mest kända och här kan du åka på safari och träffa elefanter, bufflar, lejon, leoparder och noshörningar – här finner du även en fantastisk golfbana.

Ta en tur till Blyde River Canyon, en av de största ravinerna i världen och låt utsikten överväldiga dig. Åk till Johannesburg och upptäck det stora utbudet av restauranger, shopping och en inspirerande storstad som hela tiden utvecklas. Kapstaden är också värt ett besök, beläget mellan havet och bergen, med sin otroliga arkitektur, många sevärdheter och vackra trädgårdar. Du kan även besöka Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år för sin kamp mot apartheid. Godahoppsudden är ett annat populärt resmål tack vare den orörda naturen med klippor och vandringsleder. Maten i Sydafrika är varierad och du kan få tag i det mesta, om du vill prova en nationalrätt ska du satsa på struts eller krokodilstek. I landet finns även många goda viner att upptäcka.