Yosemite

Av Katrinl
31 jan. 2016 20:04
Visningar: 565
Hej!
Vi kommer att besöka Yosemite i sommar på vår roadtrip. Vi kommer från Las vegas och vi har tre nätter innan vi ska vara i San Francisco. Denna lilla del av resan skulle jag gärna ha lite hjälp med.(Jag har spenderat många timmar och tagit till mig massa go information från er alla som så vänligt delar med er. Men..) Min tanke var att lägga en natt i Mammoth lake på vägen och att sedan boka två nätter inne i parken. Det är dock svårt att hitta boende. Det finns ännu kvar i Curry village i deras tält. men detta är dyrare än ett lyxigt boende i Mammoth lake med flera sovrum och kök. Hur skulle ni ha valt att fördela nätterna? Hur viktigt är det att bo inne i parken?
Vi åker en familj med två stora barn 17, 20 år och en pojkvän.

Ps. Jag är precis nybokad och i det där stadiet att jag inte riktigt kan tro att det är sant, att vi ska dit :):)
Av Marulk
31 jan. 2016 20:37
Antar att ni kör via Death Valley på er resa från LAS Vegas, bra val isf, DV är fantastiskt vackert. Då blir även en övernattning i Mammoth Lakes lagom. Kan rekommendera en extra natt i ML, en otroligt mysig stad. Är ni intresserad av dagsutflykter finns här många trevliga trails. Ta gärna en titt i våra album, tex från 2014 vandring till Devils Postpile och Rainbow fall. Startar ni tidigt från ML o kör in i Yosemite NP via Tioga Pass hinner ni se det mesta över dagen. Vill ni ha ett billigare boende utanför parken finns det både i tex Sonora och Jamestown. Kika på hotellet (stugor) som vi övernattade i Jamestown på vår resa 2013. Ser lite spartanskt ut på utsidan men stugorna stora o fullt utrustade. Ett tips att hålla nere matkostnaderna är ju att fixa själv
Visst är det säkert häftigt att bo inne i Yosemite men som du märkt kostar det mer o sommar är högsäsong
Ni kommer få en härlig resa
Av Fidde25
31 jan. 2016 22:33
Körde själv från Vegas i somras via DV utmed 395:an. Magisk väg utmed Sierra Nevada-bergen. Skulle absolut rekommendera att stanna för lunch på Copper Top i Big Pine.Är ett hål-i-luckan ställe utmed vägen med stor grill där gubben gör världens bästa BBQ. http://coppertopbbq.com/ .
I ML stannade vi en natt på http://www.alpenhof-lodge.com/. Ligger oerhört idylliskt mitt i ML precis vid centrala torget. Grym bar i källaren med biljard, digital jukebox och jävligt bra fatöl.

Jag själv skulle nog börjat i Vegas tidigt och köra upp genom DV och lägga en natt i ML. Dagen efter kan ni ju börja tidigt och kanske en avstickare upp till Bodie innan ni äntrar Tioga?. Oavsett lite senare köra in på Tioga med ett par stopp under dagen och några korta vandringar. Senare framåt em/kväll komma fram till Valley för att sova. Dagen efter kolla in Valley och vattenfallen. Åka upp mot Half Dome och sen på em köra ut från parken. Oavsett vilken väg ni tar efter Yosemite så tar det ett tag att komma ut från parken och alla skogar. Kan vara bra att tänka på. PÅ vägen mot SF kan man ju stanna vart man känner för natten och sen glida in i SF dagen efter.
Av Katrinl
1 feb. 2016 19:40
Tack för era svar! Gunillad och Marulk, jag har varit inne och läst om era resor, tack :)
Nu har jag bokat en av nätterna i tälten i Curry Village. Ville inte missa upplevelsen att bo i parken och gillar idén med tält och bonfire som du skriver om Gunillad.
En natt hade jag redan tänkt att lägga i ML och hade spanat in Alpenhof så tack Fidde25 för bekräftelse på att det är ett bra ställe. Tack även för mattipset, kul med de där specifika tipsen. Tror jag kör på ditt upplägg och kör ut ur parken sen em och stannar på något ställe på väg mot SF.

Tack för hjälpen att räta ut tankarna när man surfat i dagar tills huvudet är överfullt av info. Men.. Det kommer alltid nya frågor :)

Är det fler som tycker att det är värt att göra en avstickare till Bodie? Har läst att det är lite turistanpassad. Är det någon som varit vid Mammoth hot springs?
Av Marulk
1 feb. 2016 20:12
Bodie är ett häftigt ställe men beräkna åtminstone 1/2dag o vägen dit är 'rough road' 😉
Ta en titt på våra bilder så får du ett hum om platsen. Så turistigt tycker jag inte att det är, finns tex inget att köpa där. Tänk därför på att ta med vatten/vätska.
Fortsättning på matställe tips, i ML rekommenderas Tooneys catering & carry out, helmysigt hamburgerhak