Yellowstone

Av Revfalk
3 nov. 2017 19:07
Visningar: 640
Ska åka till Montana i mars och vill gärna besöka Yellowstone. Det verkar dock vara lågsäsong där då. Är det ändå värt att åka dit? Någon som varit där?
4 nov. 2017 17:31
Det är en nationalpark, inte en beachresort. Så länge våren har kommit och vädret är behagligt så finns det ingen lågsäsong. Bara skönt att slippa trängas med massor av folk. Googla vädret och bestäm dig utifrån det. Men mars borde vara fint.
4 nov. 2017 18:16
dom flesta nationalparker i usa verkar alltid vara smockfulla med folk under "högsäsong" fick uppleva det själv när jag besökte nationalparker i utah, nevada och arizona i somras. Vissa ställen som tex Zion var så proppat med turister att det förstörde upplevelsen lite.

Så om det är "värt" att åka till yellowstone under lågsäsong? ja, troligtvis får du en bättre upplevelse då :)
4 nov. 2017 18:35
Och satsa på vardagar, om du kan. Stor skillnad mot helger, då alla amerikaner är lediga.
Av Revfalk
5 nov. 2017 07:41
Inser att min fråga var orydligt skriven. Jag var intresserad av svar från någon som vet hur det är i Yellowstone i mars. Jag vet att det är en nationalpark och inte en beachresort. Om man läser på om parken och aktiviteter där så upphör ordnade sådana i början på mars och återuppstår på sommaren. Beror det på att snösmältning gör parken otillgänglig? Eller att djurlivet ska få vila så att man inte får röra sig som man vill?
Av Birgere
5 nov. 2017 09:29
På skoj säger man ju att Yellowstone har 4 årstider, summer, fall, winter and mud season.
Tror nog du kan få bättre svar på din fråga om du googlar lite.
Av Marulk
5 nov. 2017 19:25
Bästa och mest aktuell information får du förmodligen via www.nps.gov/yellowstone
Nationalparken är säkert fantastisk i mars. Mitt tips är främst att hålla koll på vinteröppna vägar samt vilka vägar som kräver snökedjor
Trevlig resa 🤗