Xiamen och Taiwan - tips?

Av Ziesta
12 sep. 2010 19:18
Visningar: 352
Hej,

Till hösten har jag turen att vara bjuden på bröllop i Xiamen och tänkte passa på att besöka även Taiwan när jag ändå är där i krokarna.

Kanske att någon här har några tips om Taipei eller Xiamen? Sevärdheter, marknader, restauranger, parker etc. Tänkte även försöka hinna se lite av Taiwan utanför själva Taipei..

Jag har läst att det tidigare var väldigt komplicerat att ta sig från Xiamen till Taipei men att det nu går direktflyg.. Någon som har erfarenhet av detta? Eller kanske har tagit en färja eller så därimellan? Undviker gärna flyg om jag kan så att man får chans att se lite mer på vägen :-)
Av Bibby
14 sep. 2010 05:06
Aldrig hört talas om Xiamen men är säkert trevligt.

Att det skulle gå några färjor där emellan finner jag för ytterst osannolikt men fråga de som ska gifta sig, de borde väl veta, eller?

Likadant med flyg. Såvitt jag vet så går det bara direktflyg mellan PRC och ROC under de stora helgerna, typ nationaldagen den 1 oktober, så då kanske du kan åka? Men de lär ju vara ganska fullbokade...

Mitt tips är att du får åka via HKG eller liknande ställe.
Av Ziesta
20 sep. 2010 17:40
Tack för svaret Bibby. Ja exakt, tidigare verkade det så gott som omöjligt att flyga mellan Kina och Taiwan.. men enligt bl.a. artiklarna:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kina-och-taiwan-eniga-om-flyg_1359567.svd
http://www.e24.se/analys/historiskt-for-kina-taiwan_2171285.e24
verkar det ha förändrats. Jag tycker dock ändå att det känns lite osäkert att boka flyg däremellan så jag hoppades att någon här kanske hade mer erfarenhet. :-)

Eller lite tips.

Korrigering: Skippar Taiwan.. så jag stänger den här tråden..
Diskussionen är stängd för nya svar