Working holiday AUS tOR eller enkel?...förvirrad

Av Szara
29 okt. 2010 11:26
Visningar: 404
Hej hej ska till sydney nu om ett par treveckor och har tänkt vara borta minst 6 månader, men känner nu jättepress på att bestämma mi om ja ska köpa en tor eller enkelresa och hoppas kanske nån kan e mi lite hjälp till att fatta ett beslut fort då tiden är knapp!
Har ina direkta fasta planer utan är öppen men vill se mi om i aus efter att ja tröttnatpå (eller känner att ja vill lämna) sydney.
HAr nåra bekanta i perth så lite tankar på ta mi dit men ine säkert kan bli nån annan gån på semester eller kanske om man på annat sätt vill/blir kvar =)
Tror ni det blir en dyr returresa om ja åker ner på enkel? kan få tor för 10000 nu enkel på 6000 ner.
Tacksam för all hjälp ja kan få om ni tror priserna kan å upp eller ner o om ni vet vad en ombokninsbar biljett kostar?! kan man byta ort att resa hem från på en sån?
Mvh Sara

ursäkta detta blev lite snurrit men skulle verklien behöva lite råd då detta är min första riktit låna resa.
Av Peter_o
29 okt. 2010 22:30
Jag antar att reglerna kan vara olika för olika flygbolag, men tittat man på SAS så kan alla resor bokas om, men vid den billigaste biljetten kostar det att boka om. Priset ligger kring 16.000 kr

Att lösa enkelbiljett på långfärdsresor brukar inte löna sig. Då jag testade SAS var enkelresan dyrare än ToR, men det kan ha berott på de datum jag valt. Ju närmare avgång, desto dyrare.

Så mitt råd är att du kontrollerar noga med det bolag du tänker anlita.

/PeterO

Ps, kolla tangenten för bokstaven g på din dator. Den verkar inte hänga med.
30 okt. 2010 00:08
Har du inte permanent uppehållstillstånd rekommenderar jag verkligen att du tar en ToR annars kan din resa bli kortare än du önskar.

Har du ingen returresa kan du nämligen tas för någon som kommer att försvinna som illegal immigrant och hamna direkt i tullens utredning vid ankomst.

Öppen återkomst (men innan ditt visum går ut) funkar däremot utmärkt.
Av Robins
17 nov. 2010 11:01
Jag åkte ner med enkel biljett och är väldigt glad att jag gjorde det. För hade ingen aning vart jag ville efter australien och jag tänkte stanna i au ca 8 månader sen kanske resa vidare. Så det är fortfarande oklart vart jag åker efter au :)

Tare lugnt o se hur du känner när du kommit ner :)