Woodbury Common Outlet, New york

3 okt. 2011 17:55
Visningar: 17383
Hej alla! Avresan närmar sig och vi håller på att planera lite mer i detalj!!! Funderar på Woodbury Common Outlet och har läst i olika trådar här på Reseguiden och på nätet. Ska man boka bussbiljetten i förväg? Bra bussbolag/dåliga? Boka hemifrån? Någon som har erfarenhet?
Övriga tips om New York mottages tacksamt!
Mvh FamFis
Av Peter_o
4 okt. 2011 13:25
Du har väl 3 val som bara du kan avgöra.
1. Vill du betala för att en minibuss kommer och hämtar vid hotellet
2. Bor du på östra sidan av Manhattan kan du ta en buss som går vid 8-tiden därifrån.
3. Från Port Authority kan du välja Gray Line eller Coach USA, ta den som går först sedan du kommit dit.

Efter vad jag läser mig till så tjänar du inget på att köpa biljetten via nätet. Du kanske slipper stå i kö men du låser dig till en linje.

Vi får väl hoppas någon med erfarenhet hör av sig, för jag har det inte!

Vilken typ av övriga tips efterlyser du?

/PeterO
4 okt. 2011 14:41
Hej och tack för ditt svar! Har idag dammsugit info på nätet och har kommit fram till det som du skriver.
Har läst om alla "måste-tips" men önskar gärna ytterligare tips på mindre turistiga smultronställen om någon har. Frukostställen, caféer, trevliga restauranger, annorlunda platser, trevliga sevärdheter...... sånt som inte alltid står i guideböckerna.
Mvh FamFis
Av Annl
4 okt. 2011 19:10
Hej,

Fixa en hyrbil och kör själv till Woodbury - det är mitt tips. Är inte svårt men GPS är ett måste. Mycket smidigare än att åka buss.

Om du ändå vill åka buss så säljer man bussbiljetter på gatan - killarna med de gula jackorna är helt safe och säljer bla. dessa biljetter. Jag var skeptisk först och trodde att man skulle bli lurad men så är inte fallet utan de är auktoriserade återförsäljare.

Men som sagt - det är billigt att hyra bil i USA och du kan lämna bilen på Manhattan (där finns flera uthyrningskontor där man enkelt droppar bilen).

Du efterlyser övriga tips och då tänker jag helikoptertur - det var hur fräckt som helst och kan klart rekommenderas.

Ett måste är ju dessutom ett besök vid det nya minnesmonumentet vid Ground Zero som ju öppnade på sensommaren. Säkert mycket intressant och tänkvärt!

Du skriver om restaurangtips. det finns ju hur mycket som helst. Var skall ni bo?

Ett kanontips på restaurang är Pastis - en fransk restaurang som ligger i Meatpacking District och som blev exra poppis efter att den varit med i Sex and the city. Hur eller hur - stället har kanonmat! Helt klart värt ett besök.

Ha goa dagar over there!
4 okt. 2011 23:05
Hej!
Ni båda har gett mig bra svar i andra trådar och jag kan bara tacka för att ni tar er tid igen!
Att köra själv är kanske ingen dum idé (så länge jag slipper köra.... men mannen gör det mer än gärna) Vi körde ca 600 mil i USA sommaren-10 och vet hur trevligt det är att "roadtrippa" Ska helt klart fundera på saken! Ngt annat vi ska passa på att se på vägen? Bör vi i så fall boka bilen hemifrån eller kan man göra det säkert på plats? Någon firma som man ska undvika?
Har också helikopterturen i åtanke. Låter fantastiskt!
Vi kommer efter många turer fram och tillbaka att bo nere vid Ground Zero. Rätt eller inte, men vi fick ett bra erbjudande på ett hotell som verkar bra där.

Oj, oj vad vi längtar!!!! Ska bli sååååå spännande.
Av Annl
6 okt. 2011 15:39
Hej igen,

Nej, vi körde direkt till Woodbury. Det är vackra omgivningar att köra i men inget att stanna för som vi visste i alla fall.

Jag hade bolat bil hemifrån. I somras hyrde vi via Alamo och det funkade hur bra som helst och var dessutom prisvärt och de har ett ställe på Manhattan där man kan droppa bilen (på baksidan av Hotell Waldorf Astoria).

Ha fina dagar over there!
Av Herrn
10 okt. 2011 10:42
Har även jag varit inne på helikoptertur när jag skall åka tillbaka i april men efter ytterligare en krash nyligen så vette fan om jag vågar.
En gång är ingen gång men tre gånger på inte allt för lång tid så ringer varnings klockorna i mig.
Av Annl
11 okt. 2011 08:06
Usch, det låter verkligen inte som någon höjdare och tre olyckor dessutom - jag kände till en men hade missat de andra tre.

Kan man tro att det är bristande underhåll, månne? När vi åkte var det fullt tryck och väldigt långa köer och det var bara upp och ned....
Citerat från herrn:
Har även jag varit inne på helikoptertur när jag skall åka tillbaka i april men efter ytterligare en krash nyligen så vette fan om jag vågar.
En gång är ingen gång men tre gånger på inte allt för lång tid så ringer varnings klockorna i mig.