West palm beach - Miami beach

22 sep. 2014 12:21
Visningar: 799
Hej!
Jag och pojkvännen åker till Miami Beach nästa vecka och vi ankommer med flyget till West Palm Beach vid 12 på natten. Därifrån har vi sedan bokat hyrbil för att ta oss ner till Miami Beach.
Jag blir så nojig då jag läst om en rad skräckexempel om turister med hyrbil i just Miami. Är det någorlunda "säkert" att bila ner under natten? Någon annan som har erfaranhet av att bila i Florida?
22 sep. 2014 15:14
Åh vad tråkigt att du är rädd, det ska du inte vara. Jag var också lite rädd första gången eftersom jag hört så mycket. Men vi är i Florida 3-4 gånger om året och är här just nu nu. Rädd är jag aldrig längre. Och vi bilar runt varje gång mellan olika platser, och vi kör alltid de långa sträckorna på kvällen/natten.

Ta reda på hur ni ska köra så ni inte kör vilse från flygplatsen, Håll er till de stora vägarna, det är absolut ingen fara. Det är klart att det finns områden som man ska undvika men dit ska ni inte. Om ni känner er osäkra så ta in på ett hotell nära flygplatsen , sov och kör vidare på morgonen

Ha härlig semester!
Av Birgere
22 sep. 2014 18:35
Var det inte på 80-talet som det var problem med carjacking runt Miami. I vilket fall så tog myndigheterna tag i detta så detta är inget turistproblem längre.
Men kommer ni ifrån Sverige direkt och landar vid midnatt i WPB så skulle jag iaf ta in på ett flygplatshotell mer pga av sin egen körduglighet. Ni kommer ju ha varit vakna i minst 24h vid det laget.
Glöm inte att ladda telefonen med lämplig GPS.