Weekend i Taipei

14 mars 2012 05:13
Visningar: 2446
Hej.

Jag skulle uppskatta om nagon kunde ge mig lite tips pa vad man kan hitta pa under en helg i Taipei. Guldkorn man inte bor missa och kanske aven lite shopping-tips?

Tack!
Josefin
Av Asasven
15 mars 2012 12:20
Hej Josefin

Missa inte den kinesiska väldens främsta museum. Nationelle Palatsmuseét. Är du intresserad av historia så är det mycket intressant. Det mesta av det som finns samlat här har inte så mycket med Taiwan att göra, utan är föremål som togs med från Kina vid flykten från fastlandet 1949.

Läs på den historian för då blir det ännu roligare upplevelse. Det börjar redan då Japanerna angrep Kina och hur Chiang Kaishek plockade ihop samlingen. Besök han pompösa minneshall. Vackertt och "skrämmande".

Museets koppling till den Förbjudna staden i Peking är påtaglig. Du får många pusselbitar på plats om du också har besökt Peking.

Givetvis finns det mycket shoppings möjligheter. Taipei har ca 23 miljoner invånare. Besök också den äldsta och största kvällsmarknaden Shilin. Bara att "hitta" Hur mycket som helst i övrigt är det en smaksak.

Testa xiao, som är ”smårätter” och kostar nästan inget ting. Allt är relativt så inga PM om det. :O) (Det finns medlemmar som skall styra vad man skall tycka) :(

Du måste givetvis upp i världens andra högsta hus Taipei 101. 101 våningar därför namnet. Stod färdig 2003 och är 508 m hög. En av världens snabbaste hissar tar dig upp till 89:e våningen till fantastiska vyer över området.

Besök också stadens äldsta stadsdel Wanhua samt ex. Longsthantempel, mm. …....

Vi fortsatte runt hela Taiwan. Hoppas att du också gör det och också upp i bergen för att se deras planteringar.

Vi åkte snabb tåg, men också buss. På öns östra sida var tåget lite enklare. Stationerna stora och inslaget från Japans välde syntes tydligt. Östra sidan var avfolknings byggd.

Hoppas att du får en trevlig resa och att den är specificerad av din rersearrangör. "Det ordnar sig" finns inte. Informationen skall vara TYDLIG. Lycka till!

Hälsningar från Åsa
20 mars 2012 03:18
Tack till er bada for tips.

Blir tyvarr bara Taipei den har gangen och inte ovriga Taiwan men det kommer fler ggr, det ar bara 1,5 timmar bort for mig.

Jag ska absolut ta en titt pa dina bilder.

Tack,
Josefin
Av Asasven
21 mars 2012 08:57
Citerat från bibby:
Chiang Kai-Shek Center är värt ett besök tycker jag. Vaktavlösningen var lite kul att se, verkliga stenansikten på de pojkarna.

Lite bilder här.
http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/forum.cgi?page=5&member=bibby&max=508&event=profile_photos&forum_map_pin_id=&sort=latest&site=reseguiden&member_id=22381
Bibby har uttryckt platsen betydligt tydligare

Jag skrev "otydligt" i mitt inlägg här ovan. "Läs på den historian för då blir det ännu roligare upplevelse. Det börjar redan då Japanerna angrep Kina och hur Chiang Kaishek plockade ihop samlingen. Besök hans pompösa minneshall. Vackert och "skrämmande". Samma plats: Chiang Kai-Shek Center .

Se Bibby.s bilder. Platsen är "magisk" och visar kraften att kuva folket och bevisa vem som bestämmer.

Hälsningar Åsa.