Weekend i Paris

Av Safir80
5 nov. 2017 08:32
Visningar: 549
Hej!
Jag tänkte överraska min man med en weekend i Paris. Saken är den att jag aldrig varit där. Var ska vi bo? Tar gärna emot tips på trendigt hotell i mysigt område. Om någon varit där nyligen och har restaurangtips tar jag gärna emot det också! Tack!
13 nov. 2017 11:58
Hej! Jag kan tipsa om en helt ny bok som heter Paris för foodisar. Den har superbra tips på trevliga avslappnade ställen!
Av Lena47
13 nov. 2017 19:00
Vi har hittat denna lilla pärla som vi bott på två gånger nu och definitivt kommer boka igen.
http://hotel-paris-univers.mobihotel.fr

Bra läge men på en ganska tyst gata, små men smakfulla rum och sköna sängar.
Prisvärt!
13 dec. 2017 22:03
Vi har ätit flera gånger på Chez Janou ( chezjanous.com ) och alltid varit nöjda. Ring och boka bord för säkerhets skull ( de kan engelska )
Av Karin - Redaktör Reseguiden.se
14 dec. 2017 11:41
Hotell finns nyöppnade och übertrendiga Hoxton i 2a, mysiga Hotel Jules and Jim i Marais eller klassiska Hotel Amour i backarna i Pigalle.

Restauranger, håller med @Emanuelsson, Chez Janou är nästan ett måste om man besöker Paris för första gången. En gammal pastis restaurang med myllrig och mysig stämning och en chokladmousse till efterrätt som är värd att gå dit igen för. Cafe Charlot i Marias är perfekt för att titta på människor och äta fransk bistromat. Derrière, som att äta middag i en inredningsaffär. Café de l’industrie - kanonmat för en billigare peng. Cool inredning och härlig vibe. La Favorite, modern klassiker som osar NYC.
Generellt är det bra att ringa boka bord på de flesta ställena.
Weekend resa Paris. Tips på hotell m.m.
Frankrike Robbananselmo, 2 okt. 2014
Updaterad av Robbowan för 4 år sedan
7
Vi skall resa till Paris i December eller januari. Det är en 40 års present min fru fått från mig. Vi kommer åka med vår son (3år) Kollat runt lite på hotell men känns svårt när man aldrig varit i Paris och har NOLL koll på var man skall bo 😀 Vi vill gärna bo centralt så vi kan gå till en del ...
Weekend i Paris i Mars
Frankrike Norrlandstosen, 19 nov. 2006
Updaterad av Roy för 12 år sedan
2
Jag tänkte ge min pojkvän en weekend i romantiska Paris men jag hittar inte ngt bra resebolag som har bra och billiga priser från Stockholm. Är det ngn som vet ett bra hotell man kan bo på som serverar frukost och inte ligger så långt ifrån centrum? Tacksam för svar. ... Grekland: Hej Du kan ...
I vilket område är bäst att bo i Paris?
Frankrike Joh111, 27 aug. 2012
Updaterad av Smaragden för 3 år sedan
7
Har någon tips om vilket "område" som är bäst att bo under en weekendresa? har kikat på hotell i Place d´Italie - är det ett bra läge? Har också ett annat alternativ inte så långt från triumfbågen. Vilket är bäst om vi vill bo i ett bra område som är mysigt med restauranger, lätt att ta sig till ...
Paris 3-4 nätter
Frankrike Jokalii, 29 jan. 2015
Updaterad av Jeppereser för 4 år sedan
4
Hej! Jag och mamma ska åka på en "weekend" till Paris i vår/sommar och söker alla tips på saker att se, göra, undvika, restauranger, boende med mera! Vi vill bo centralt, vart är centrum i Paris!? Ligger Eiffeltornet i "centrum"? Alla tips och svar tas tacksamt emot! ... Jeppereser: Paris ...
Paris på 2,5 dag
Frankrike Larsson96, 26 juli 2014
Updaterad av Canada2000 för 4 år sedan
7
Hej, Har köpt en resa till Paris till min flickvän på hennes 20-årsdag. Jag skulle vilja ha tips på vad man skall uppleva under en weekend i Paris, vilka sevärdheter osv. Tacksam för svar ... Canada2000: http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Access-maps-car-parks/Paris-cdg/ ...
Paris eller Rom i början av augusti
Frankrike Schlyter, 6 juni 2012
Updaterad av Mondiano för 6 år sedan
4
Hej, Har funderingar på att göra en weekend resa till antingen Paris eller Rom i början av augusti. Jag har dock läst (i bl.a. Lonely Planet "The Cities Book") att just Paris i augusti är ett stort minus eftersom många parisare själv lämnar staden. Frågan är bara om det verkligen är ett minus? ...

Om Paris Frankrike, Europa

Storstad
Weekend
Arkitektur
Historia
Romantiskt

Paris är känt som både kärlekens och romantikens stad, och som en stor kulturmetropol. Här hittar du en mängd museer, mysiga och charmiga kvarter, romantiska restauranger och en rad världsberömda sevärdheter.

För dig som tycker om världsberömda och historiska sevärdheter är Paris rätt stad. Eiffeltornet syns från de flesta platser i staden, och ett besök till vackra Sacre Coeur och den gotiska katedralen Notre Dame rekommenderas varmt under din resa. Det världsberömda museet Louvren likaså, här finner du bland annat skönheter som Mona Lisa. Ett besök till kyrkogården Père-Lachaise låter sannolikt som ett märkligt tips men platsen är väldigt vacker och här ligger ikoner som Jim Morrison, Frédéric Chopin, Édith Piaf och Oscar Wilde begravda.

Paris är mer än historiska och kulturella sevärdheter. Om du tycker om att promenera omkring i mysiga och romantiska stadsdelar är Montmartre något för dig. Stadsdelen ligger vackert belägen på en kulle med fin utsikt över staden. Här spelades även delar av den populära filmen Amélie från Montmartre in. Caféet från filmen heter Café des Deux Moulins och finns att besöka här.

Paris har mycket att erbjuda med allt från konst och kultur till shopping och sport. Gör till exempel ett besök till Parc des Princes för att se det stjärnspäckade fotbollslaget Paris Saint-Germain spela på arenan.

1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29