Washington - tips på boende och vad man kan göra där

Av Curacao
12 sep. 2016 22:14
Visningar: 455
Hej,

Vi har bokat in en weekend I Washington och undrar om det är någon som har varit där och som kan tipsa om bra boende? Eller åtminstone vilket område man ska bo i?

Tips på billiga ställen att shoppa på tas tacksamt emot :-)
Av Peter_o
13 sep. 2016 12:29
Eftersom ingen annan svarar...
Stan är väl inte större än att det är ganska godtyckligt var man bor, i stadens kärna.
Jag visste inte att man åkte till Washington för att shoppa. Men det finns i alla fall ett Macy's där!

/PeterO
13 sep. 2016 13:15
Slänger också in ett svar. Vi bodde i Woodbridge (där finns för övrigt flera köpcentra, Potomac Mills är det största) och tog bilen till tunnelbanan vid Springfield "park and ride". Funkade utmärkt, vill man slippa bila (om man vill ta ett par öl under dagen kanske, eller inte fill ha bil, om man bara åker en helg) så ska man se till att bo nära Metron så tar man sig runt smidigt.
Alexandria är också trevligt och där passerar tåget som tar en till det mesta man vill se. En kväll tog vi båt från Georgetown (ett annat trevligt nöjesområde med gammal bebyggelse) till Alexandria, fortsatte med tåget till bilen.
Vi bodde bra (Homewood Suites) och dessutom billigare än i downtown.

Det finns massor att se, med bara ett par dagar måste ni sålla hårt bland sevärdheter och Museum, allt beror ju på intressen så utgå från dem och börja med det ni tycker känns viktigast. Kanske "måsten" som Vita Huset, The Mall, Washingtonmonumentet, Lincoln Memorial o.s.v. o.s.v. Många Museum är gratis (På The Mall) andra är riktigt dyra, av de som är gratis är flera fantastiska och man kan ju unna sig att bara gå in en kort vända om tiden tryter.

Edit: Har föresten precis lagt upp lite bilder från vår USA-tur i sommar, Börjar med våra första 4 heldagar i DC (fram till Gettysburgh). http://foto.floridasidan.se/#!album-68
Av Curacao
8 nov. 2016 08:37
Tack för svaren. V ihar bokat hotell I Arlington, blir spännande att se hur det är där :-)