Wanderlust så det skriker om det!

Av Essanna
10 mars 2018 15:12
Visningar: 285
Hej alla ni där ute som delar min wanderlust! Jag fyller 30 år i juni och känner att det enda jag vill ge mig själv i present är nya upplevelser.

Jag vet helt ärligt inte vad jag vill, enda jag vet är att jag inte vill bo i Sverige. Dom senaste tre åren har jag pluggat och jobbat i Los Angeles, innan dess var jag ute på en 4 månaders resa, där jag bla volontärarbetade i Dominikanska republiken. Det va en helt otrolig upplevelse, jobbade på en häst ranch.

Är lite sugen på att dra iväg på något liknande till hösten, och helst vill jag arbeta med djur då det är min stora passion, drömmer även om att lära mig spanska, och att självklart hänga på vita stränder och att få se solnedgången varje kväll (är obsessed av solnedgångar haha)

Så, ett alternativ är Costa Rica. Jag har varit där på semester och det är ett underbart land, så kan lätt tänka mig att stanna lite längre och volontära där! Men är öppen för alla förslag! Sist gick jag genom en sida som heter helpx, är finns volontärjobb i vartenda land, bara att välja och vraka. Oftast får man gratis boende plus måltider i utbyte mot några timmars arbete per dag. Om någon känner liknande sug att komma iväg lite längre och inte bara va på semester utan typ jobba/volontära, hör gärna av er!

Vill även åka på kortare resor så ofta jag kan, tex vill jag jättegärna få in en vecka till Albanien i sommar, och en vecka till Dubai. Att få uppleva sommar på Ibiza vore inte heller helt fel. Finns massa olika weekendresor jag vill göra med, typ Paris, Madrid, Rom, Berlin, Prag, Budapest you name it. Är så lätt och billigt att sticka iväg en helg men ändå blir det aldrig gjort... mycket beror väl på att jag inte har några resekompisar. Alla är upptagna med jobb, partners och familjer... jag är inte riktigt där än, Världen är väl min stora kärlek kan man säga 😁

Mina absoluta drömresemål just nu är Jamaica, Hawaii, Dubai, Brasilien och Bali. Plus typ 15 andra ställen haha. Men ja, ställen vid havet, med varmt klimat och vackra vyer och där det är liv och rörelse, det är min melodi!

Blev ett långt, förvirrande inlägg men antar att det jag i grunden vill hitta är likasinnade resekompisar, som jag förhoppningsvis kan smida lite framtidsplaner med!
13 mars 2018 15:52
Ååhhhh jag är jättesugen på att komma iväg till sommaren eller så:)
16 mars 2018 08:36
Hej! Jag ska vara i nyc hela maj månad! Sen ska jag roadtrippa östra,södra USA två månader i höst. Sen ska jag, runt nyår, resa i central/Sydamerika med costa rica som huvuddel. Ska antingen fira nyår i Rio eller nyc innan jag beger mig iväg på min långresa i syd/Centralamerika! Välkommen när du vill :)
16 mars 2018 08:40
"Är lite sugen på att dra iväg på något liknande till hösten, och helst vill jag arbeta med djur då det är min stora passion, drömmer även om att lära mig spanska, och att självklart hänga på vita stränder och att få se solnedgången varje kväll (är obsessed av solnedgångar haha"

Läste detta precis, herregud kändes som att jag läste om mig själv! Vill till Sydamerika för att lära mig bättre spanska, älskar djur och vill volontärarbeta med djur när jag är där och jag försöker alltid fånga solnedgångar dom dagar jag kan överallt!!! Helt galet 😂
Av Essanna
18 mars 2018 20:59
Beatriice: ja jag vet! Nu har jag dock lovat att jobba hela juli men ska försöka åka nånstans i augusti, kan ju se vad du har för planer då 😁

Kimmiemjau: dina planer låter awesome! Jag ska till LA i maj/juni, sen hem och jobba i juli och efter det är jag typ fri! Att fira Nyår i Rio låter väldigt spännande, samt resa runt i USA med jag tänkte på det senast idag faktiskt, sjukt! Även Costa Rica såklart 😍 kommer def höra av mig närmare sommaren och se hur dina planer ser ut då!
24 mars 2018 08:18
Hej! Svarade i meddelanden men vet inte om du sett det :)