Volontärresa till Zanzibar

7 sep. 2014 14:27
Visningar: 453
Hej!

Jag planerar att åka på volontärresa till Zanzibar i vinter. Någon gång i januari hade jag tänkt mig och planen är att vara borta i sådär två, tre månader.
Kommer åka själv och därför är det ju jättekul om det är fler som ska göra samma sak!
Jag tänkte åka med en organisation som heter bus4africa som drivs av några studenter i uppsala och de arbetar ideellt och direkt med lokala projekt. Tycker de verkar ha en bra inställning till det här med volontärande osv :-)

Hoppas det är fler som går i samma tankar!

// Emma
14 sep. 2014 20:31
Hej Emma!

I januari ska även jag åka och volontärarbeta på zanzibar! Jag kommer va där en månad :)

Jag har dock varit i kontakt med Solidaritytravels där resan kostar 7 300kr där boende och frukost ingår samt placering på skola där man arbeter. Hur mycket kontakt har du haft med detta "bus4africa" företaget? Med tanke på att resan inklusive 3 måltider kostar runt tusenlappen är jag lite fundersam. Känner du någon som åkt med dem tidigare? Alla andra sidor som jag har kollat på har nämligigen kostat mellan 5000-11 000kr. Är detta företag pålitligt, vet du det?

Hälsningar Josefina Johansson
14 sep. 2014 21:11
Hej Josefina! Jag har varit i kontakt med dem i princip dagligen senaste veckan. De är väldigt hjälpsamma och har hjälpt mig massa med stipendier osv! Blev tipsad av en kompis!
Anledningen till att det är så mycket billigare är att det är en ideell organisation som inte tjänar pengar på att förmedla volontärer till de ställen de har kontakter på. Jag tycker helt enkelt att deras syn på volontärarbete stänmer överrens med min syn. Att man utgår från den lokala befolkningens behov och att det är dem som styr vad som behövs mm :-)
Maila och fråga det nu undrar! Jag kommer jobba på en förskola i Nungwe med största sannolikhet!
20 sep. 2014 14:45
Hejsan!

Jag är väldigt intresserad av att åka med, men skicka gärna lite mer information!

/Mikaela
28 sep. 2014 12:40
Maila dom! :-) lägg gärna till mig på facebook om ni vill prata mer! Heter Emma Wester, facebook.com/emmaigulavillan

// Emma
20 okt. 2014 15:53
Är ni inte rädda för ebola spridningen? Eller hur tänker ni angående det?

/Josefin
26 nov. 2014 23:18
Fortfarande aktuell tråd? Jag funderar på åka till Zanzibar 10Jan till 7feb och volontär med sköldpaddor. Tänkte åka med solidaritey travels. Resa med sällskap hade vart toppenkul!! :-) /Karin
7 dec. 2014 13:10
Hej!
jag var på zanzibar i februari och arbetade som volontär på sosbarnbyar i fyra veckor. Det var en helt fantastisk upplevelse och jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att göra något liknande igen! Zanzbar är en väldigt härlig ö men med mycket "hakuna matata", haha. Ordnar bus4africa några andra volontärresor eller är det bara till zanzibar? O hur mycket betalar du för allt? :-)

Hoppas du får en fantastisk resa!

//anja