Volontärresa eller vanlig resa (ensam?) efter jul/i Januari, tips?

1 dec. 2014 16:04
Visningar: 400
Hej!

Har sökt omkring lite här inne på forumet men har inte hittat så mycket konkret information.. Behöver verkligen komma bort ett tag och uppleva lite annat en vardagen här hemma. Jag velar lite mellan vanlig resa och volontärresa under en kortare period (ca 2 veckor). Desto mer jag tittar efter volontärresor desto svårare blir det känns det som, finns ju hundra olika organisationer..
Är det någon här som har egen erfarenhet av någon organisation som även tar emot volontärer under en lite kortare period? För djur eller människor..

Alternativet är annars en vanlig resa. Har kryssat ett antal gånger i Karibien och älskar det verkligen! Dock är det en typ av resa jag vill åka ihop med någon på då för att göra det lite roligare:) Hur som helst, älskar USA och Karibien men har varit på många öar innan. Någon som har något bra tips runt den delen av jorden annars eller Sydamerika? Vill både bli brun i solen och äventyra!:)
1 dec. 2014 17:38
Är det verkligen lönt att åka på en volontärresa i två veckor? Man hinner ju inte göra så mycket. Då hade jag hellre tagit en vanlig resa och kanske åkt som volontär vid annat tillfälle.

Du skulle ju kunna göra en island hopping i Karibien. Du hinner se flera öar på två veckor. Annars finns ju alltid Thailand och Indonesien.
Av Lr27
1 dec. 2014 18:38
Hejhej,

Jag håller själv på och planerar en resa och det står mellan Mexico/Sydamerika eller Thailand i 2v. i dec. över nyår.. januari.. Vore inte helt fel med resesällskap om datumen är detsamma (är ganska flexibel vad gäller reseperioden bara det är över nyår/januari). Vore såklart kul med sällskap om planerna lutar åt samma håll. Hör av dig!
3 dec. 2014 15:07
Nja, mitt tankesätt är väl att kan man vara till någon hjälp så är det iallafall bättre en ingen alls:)

Jag var faktiskt i Mexico tidigare i år, Thailand var ett tag sedan men jag är ändå mest sugen på något nytt land.. Vissa öar i Karibien är ju dock lite större (och har större utbud av saker) så där finns det absolut några som jag gärna åker tillbaka till men jag tänkte att jag ändå kunde höra mig för om någon annan hade några bra tips som dom rekommenderar!
Om någon som läser här har varit på Hawaii eller Galapagosöarna får ni gärna berätta vad ni tyckte om de öarna!
3 dec. 2014 16:38
Har inte varit på Galapagos, men det är ju alla gånger fantastiskt med tanke på djurlivet där. Det är dock dyrt att åka dit.

Hawaii har jag varit på och det är super! Fina stränder, underbar natur och så är det ju lätt att resa där med tanke på språk, shopping- och restaurangutbud etc. Men det är ju mycket amerikanskt med allt vad det innebär.
7 jan. 2015 07:32
Hej!

I det lilla landet El Salvador i Centralamerika kan du arbeta som volontär på flera olika organisationer beroende på ålder, språkkunskaper och vilken tid du vill åka. Man kan hjälpa till på barnhem, våldsförebyggande projekt i offentliga skolor, sköldpaddsprojekt och att bygga hus till behövande på landsbygden. Om du vill veta mer kan du gå in på www.amzungo.com för mer information.
Lycka till vart det än bär av!
Anna
1 aug. 2016 14:35
Kolla in www.africansunrisevolunteers.co.za
Sydafrikanskt företag men med månya svenskar inblandade. Du kan hjälpa till på soppkök under två veckor och jobba med både vuxna och barn!
För bästa upplevelse råder jag att åka minst 1 månad dock! Två veckor går snabbt!
Av Mlin_b
1 aug. 2016 15:15
Om du bestämmer dig för att volontära kan jag rekommendera Indigo! Reste till Sri Lanka och jobbade hos dom i två veckor med skölpaddor. Sedan reste vi runt i två veckor. En månad räcker i sri lanka enligt mig,
Men som någon sa innan så om du volontärar så jobbar du ju verkligen. Man har ju inte jätte mycket fritid förutom helgen. MEN de är jätte kul och många reser själva. Man har stor chans att träffa nya vänner. Indigo är otoligt seriösa och Green Lion som dom jobbar med nere i sri lanka visste verkligen vad dom gjorde. SÅ det kan jag varmt rekommendera
24 jan. 2017 10:18
Jag åkte och volontärade 2 månader i Kapstaden, Sydafrika med African Sunrise Volunteering And Internship. En av de bästa upplevelserna jag haft! Kolla in organisationen på Facebook och _africansunrise_ på instagram!