Volcano Bay vs Disneys parker

1 juli 2017 22:25
Visningar: 168
Hej!

Någon som har varit på både Volcano Bay och Disneys vattenparker (dom har väl två om jag inte missminner mig)?

Lite nyfiken på hur skillnaderna är. Blev lite besviken på Volcanos kösystem - och kötider.. man hinner inte åka många åk på en dag direkt.. är det lika illa på Disneys?
Av Birgere
2 juli 2017 07:11 (redigerad)
Volcano Bay har ju bara varit öppet en månad, kan du inte berätta lite mer om det.
Vill man slippa köer ska man ha fastpass på Aquatica.
2 juli 2017 09:44
Absolut!

Vi kom dit strax efter öppning Boende på hotellen har early admission så det var redan ganska mycket folk där och svårt att hitta stolar att ligga på först, men sen hittade vi lite avsides. Trodde först att det bara var på stranden vid vågpoolen man kunde ligga.
Våra platser vid sidan om var dock lugnare - så det var bara bra!

Sedan fixade vi skåp, 12 dollar/skåp. Skåpen låser/öppnar man med sitt TapuTapu-armband man får då man går in. Vi kunde koppla 4 armband till skåpet, som man sedan kunde öppna & stänga fritt resten av dagen,

Hade läst om att man kunde koppla sitt bankkort till armbandet och därmed betala lunch/fika osv med det. Så det tänkte vi fixa. Gick inte att få till, trots två besök i hjälpcentret där dom sa att det skulle funka. Var samma för mina föräldrar. Irriterande - men å andra sidan funkade det att enkelt att hämta ut pengar i skåpen under dagen, så vi la ner det rätt snabbt.

Vi började gå runt och kika, och ställde oss i kö till första vattenrutschbanan. Man ställer sig i kö till dem med sitt armband. 90 min i kö.. jag trodde då att man kunde stå i kö till fler samtidigt, men det kunde man inte. Däremot kunde man byta kö om man hittade något annat som såg roligare ut/hade kortare kö.

Nästa sak vi ställde oss i kö på hade bara 20 min i kö, så då switchade vi till den. Vi gick vidare och tittade och kunde i våra armband se kötiden räkna ned. När det var vår tur så vibrerade armbandet och vi gick dit. Då var det ny kö - fast fysisk då, för att slutligen åka. Det tog ca 20 min.

Man behövde inte åka exakt då kötiden var ute, Man hade lång tid på sig från det att armbandet vibrerade vilket gjorde att man kunde vänta in sitt sällskap som hade 10 min längre kötid. Det hoppade lite för oss, trots att vi ställde oss i kl samtidigt så fick en av oss 10 min längre kötid och sedan under nedräkningen kunde en person ha 45 min kvar - medan den andra hade 55 min kvar. Och vips så gick den med 55 min kvar ned till 40 min kvar - medan den med 45 min kvar stod kvar. Lite lurigt som sagt men det blev bra ändå :)

Nästa sak vi ville åka hade 150 min i kö.. under tiden kunde man bada i vågpoolen och åka runt i strömmarna. Två olika - en lite långsammare - men med "vildare inslag" av vatten rakt ned i skallen.. min pappa tappade sina RayBans där.. den andra var själva strömmen starkare.

Efter 150 min i kö till AquaCoaster så var det fysisk kö på ca 20 min där också. Men den var himla rolig och jag skulle gärna åka igen.. men det gick ju inte. Nu var klockan ganska mycket och vi kollade in det med kortare köer. Men det verkade som att mycket strulade sista timmarna, många saker stod still och köerna pausades så vi hann inte åka mer saker. Lite trist.. vi var inte kvar till stängning. Åkte hem 18, sönderbrända.. hade väl slarvat med påfyllning av solkrämen tillräckligt ofta...

Mina tips får bli:
- Läs på ordentligt innan vad ni vill piroritera att åka. Jag hade för en gångs skull inte läst på alls, utan ville komma dit utan att veta hur allt såg ut osv.
- Gå direkt till kötavlorna och kolla åktider och gå direkt och ställ er i kö till första, sen hitta plats och skåp och byt om osv.
- Stå alltid i en kö, även om det är kortare köer så hinner man tex äta lunch fast man står i kön.
- Smörj, smörj, smörj - eller använd täckande badtröjor..
- Det är dyrt där inne..
Fyra glassar = 250 kr.
Tre slush, en pretzel = 240 kr
Lunch för fyra = 600 kr

Fastpass finns inte här än.. det hade lätt varit värt!

Det var väldigt väldigt mycket personal vilket kändes bra och säkert. Badvakterna var snabba att dyka i och plocka upp de dom behövde hjälp i strömmen till exempel.
5 juli 2017 20:43
När jag hade årskort till Disneys vattenparker så brukade jag bara försöka åka de populära attraktionerna när det inte var "high season". Jag har för mig att köerna sällan är mer än en timme. Volcano Bay kanske har ganska högt besökstryck nu när det är nytt. Jag vet att de i början haft lite problem med kötidsberäkningarna också. Osäker på om de fått ordning på det helt och hållet.
Jag kör förbi vulkanen varje dag på väg till jobbet, så jag är lite sugen på uppleva parken själv.
6 juli 2017 07:43
Det var länge sedan jag besökte Disneys vattenparker då de känns gamla i relation till övriga. Inte provat Volcano ännu men Aquatica har vi varit på några gånger. Säsongspass bland residents verkar vara mer utbrett på vattenparkerna och skillnaderna mellan veckodagarna och period otroligt stora. Senast vi var så hade fastpassen sålt slut och vi åkte "ingenting". 300usd för lazy river och lite vågor 🤔
Så tipset blir att välja mån-tis och gärna så långt ifrån July 4th veckan som möjligt...
14 nov. 2018 21:19
Citerat från Thomas_123:
När jag hade årskort till Disneys vattenparker så brukade jag bara försöka åka de populära attraktionerna när det inte var "high season". Jag har för mig att köerna sällan är mer än en timme. Volcano Bay kanske har ganska högt besökstryck nu när det är nytt. Jag vet att de i början haft lite problem med kötidsberäkningarna också. Osäker på om de fått ordning på det helt och hållet.
Jag kör förbi vulkanen varje dag på väg till jobbet, så jag är lite sugen på uppleva parken själv.
Har du årskort lullos dig