Visum till Vietnam

21 dec. 2010 14:38
Visningar: 3563
Hej, vi skall resa 3 veckor i mars till Vietnam. Då vi kommer att vara i Vietnam mer än 15 dagar behöver vi ju visum. Försökte kolla upp detta. Finner att ansökningar tillsammans med betalning !? skall skickas till Vietnams ambasad i Stockholm. Menar de att man skall lägga pengarna tillsammans med ansökan i ett kuvert och skicka till ambasaden ? Vad säger alla ni som redan rest och gjort detta ? Hur gjorde ni ?
27 dec. 2010 00:42
Så är det säkert och det är väl ingen större fara för du sänder naturligtvis brevet som Rek.
30 dec. 2010 10:50
Jag har förvisso inte varit i Vietnamn, däremot så skaffade jag visum till året resa i Filippinerna. Kanske inte exakt samma men endå.

Kolla in deras hemsida, det bör stå instruktioner om hur man ansöker om visa där.
http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html
Ladda hem visa ansökan och fyll i den.

Generell ansökan:
Skicka inte orginal biljetter, bör räcka med en kopia av din bokning
Skicka in ditt pass med rekomenderat brev, tillsamans med visa ansökan, kopia på din flygbiljett, kopia på att betalning är gjord för visumet, självadersserat och frankerat kuvert. Själv så köpte jag ett vadderat kuvert för att skydda handlingarna.
Av Bros4
31 dec. 2010 09:57
Hej! Vi har precis gjort detta och det stämmer pengarna skall skickas med i kuvertet. Man skickar det rekommenderat och man skall även skicka med ett brev, med frankering på, så att de kan skicka tillbaka passen till dig i detta. Visumsansökningarna finns på ambassadens hemsida.
Det gick väldigt snabbt. Vi fick tillbaks våra pass på lite mer är en vecka.

Hoppas det går bra.

Trevlig resa.

Mvh
Maria
31 dec. 2010 10:48
Det var väl inte så länge sedan det gick till på samma sätt för visumansökan till USA.

//BL
Av Anna__
1 jan. 2011 15:56
Förstår att du är tveksam (det var jag också först), men det funkar jättebra att skicka rekommenderat precis som Maria säger. Jag var i Vietnam förra året, och om det är något problem med ansökan ringer de.
/Anna