Visum, flyg och tips på resemål

Av Stollan
23 mars 2010 12:29
Visningar: 1543
Nu har vi beslutat att vi ska åka hela familjen, två vuxna och 3 små barn till Filippinerna och Bali i sommar. Ska vara borta totalt 2,5 månad.

Har dock lite frågor.

Med tanke på att vädret är lite osäkert juni och juli på Filippinerna så skulle vi vilja boka biljetten till Bali från Filippinerna när vi är där. Vill stanna så länge som möjligt på Filippinerna men är vädret ohållbart så åker vi över till bali tidigare.
Pratade med ambassaden som dock sa att ifall man ska ordna visum som gäller för mer än 21 dagar så måste man ha biljetten till bali.
Kan man ordna det på plats istället ifall vi stannar mer än 21 dagar?
Behöver man visa en biljett ut från landet redan på flygplatsen?
Vi kommer ju ha en biljett hem från Bali som man kan visa upp.

Om man ska vara längre tid på samma ställe på Filippinerna, som barnfamilj. Vilket ställe rekommenderar ni då?

Vad kostar boende där ifall man är i behov av AC och ev pool?

Det borde vara ett ställe som inte är för komplicerad transport till då alla kommer vara rätt trötta när man har åkt från Sverige.

TIPS!!!
23 mars 2010 16:12
Hej,
Vi åker tillbaka den 12 Juni och stannar 6 veckor på Alona beach, var där förra året då regnade det 1 dag. 26-29 grader och sol. Bohol o Panglao blir det sällan oväder då det ligger skyddat med andra öar runr omkring. När det gäller visum fixar man det på plats innan dom 21 dagarna tar slut i Tagbilaran på bohol.
Alona studios kostar 1500PHP/natt. Då finns en stor pool och ligger på ett lungt ställe. Vi har AC, kök m kyl, kabel-tv o fritt bredband.
Det brukar vara ganska mycket svenska barnfamiljer runt den tiden. ni får gärna komma över om ni har lust.

MVH Micke
Av Stollan
23 mars 2010 23:47
Tack för svar Micke.

Men behöver man visa upp biljett ut från Filippinerna redan på flygplatsen in i landet?

Är det tyfonrisk under den perioden eller börjar tyfonerna senare?
Hur är det med restauranter etc runt ert ställe? Är det väldigt livat eller är det skyddat?

Ligger Boracay mer riskabelt till under juni månad? Är det krångligt att ta sig dit från Bohol?
24 mars 2010 05:07
Hej,
Tyfonerna börjar i regel under aug-sept. Dock ligger Bohol skyddat med Leyte österut där dom kommer ifrån.
Dom lokala brukar säja att Bohol är "blessed" from Typhoons eartquekes & vulcanos. Från Bohol--Boracay tar ni snabbåten från Tagbilaran--cebu
sen flyget till Caticlan eller kalibo, därefter Boracay. Vinden ligger på mer under sommartid mot Whitebeach och lugnare på andra sidan Boracay.

Du måste ha en giltig utresebiljett från dessa länder annars kommer du inte in. Däremot går det ju alltid att boka om..te.x Cebupacificair tar 500PHP
för en ombokn.
Vilken rutt tar ni från Sverige??

MVH Micke
24 mars 2010 05:11
"Hur är det med restauranter etc runt ert ställe? Är det väldigt livat eller är det skyddat? "

Det finns ett 60-tal resturanger nere vid beachen, ATM, Bank, Butik. Liveband men ändå lungt vid den tiden.

MVH Micke
Av Stollan
24 mars 2010 21:17
Tack

Låter bra med vädret på Bohol! Det kanske inte är ngn idé att åka till Boracay ifall det inte går att vara vid White beach, för det är väl den man vill uppleva!?

Vi åker via Bangkok på vägen dit, stannar där ett par dagar, för att ta en paus i resan. Sedan Manila och ska vi till Bohol tänkte vi flyga vidare till Tagliabaran.
Hörde att inrikesflygen kunde ändra tider och att man på Manila flygplats skulle ha ca 5 timmar för säkerhets skull innan man tar inrikesflyget

Hittar dock inte några bra biljetter till Bali från Manila. Hade önskat man kunde ordna det på plats när man vet när man vill åka, men med tanke på det du skrev om visumet så verkar som om vi får boka in det iallafall härifrån. Men då kan vi lika bra ordna tilläggsvisumet här i Sverige också.

Är Alona Beach en bra strand för barn? Eller är det poolen som gäller?

hej hej
25 mars 2010 05:34
Kolla cebupacificair,com,

2055 H
Manila
2345 H
Jakarta
FLIGHT DETAILSThis is Cebu Pacific Air, Flight 759, flying from Manila to Jakarta.The plane type is A319-150 seater.Estimated flight time is 1 Hrs 50 Mins.
759

PHP 4,699.00 ca 800sek.
Alona beach är mycket barnvänlig, inga strömmar, sen finns Bohol beachclub som är ett måste, Dumaluan beach är oxså bra ca 1 km fr Alona, bara ta en trycykle
från hotellet för 100PHP. Men många barn gillar ju pool, vi har 2 st pooler, en på 16x6 meter, som djupast 1,7m i etapper.

MVH Micke
25 mars 2010 05:38
"Hörde att inrikesflygen kunde ändra tider och att man på Manila flygplats skulle ha ca 5 timmar för säkerhets skull innan man tar inrikesflyget

Detta stämmer inte, vid dåligt väder så kan flyget ställas in, men det är mycket sällsynt. Ni bör vara på inrikes terminalen 1 timme innan.
Ni kan välja på www.cebupacificair.com alr philippineairlines till Tagbilaran, ca 220 sek/ enkel. Boka på nätet.

MVH Micke
Av Stollan
26 mars 2010 13:29
Tack för all hjälp.
Låter bra!!

Ska boka resan nu. Hörs om boendet!!