Vinterboende i Nerja väderfråga hundfråga

Av Alice
25 juli 2012 18:39
Visningar: 3310
Tänker tillbringa några månader. i Nerja december-februari. Hunden ska med, hon har pass med godkänd rabiesvaccination. Avmaskning dvärgbandmask ska ske så klart. Men det finns ju annat. Någon som vet hur det ser ut i regionen när det gäller Lechmanios och Leptospiros? Kommer att ha fästinghalsband på henne.

Vad är det för temperaturer dec- feb? Sommarkläder + jacka/tröja till kvällen?
Av Jonnyx
26 juli 2012 14:27
Hej,
Du kan läsa igenom dessa artiklar från min veterinär:
http://www.petvetkamu.com/artiklar.html

Ock kanske speciellt den som heter: Att resa med djur mellan Sverige och Spanien.

Leishmaniosis, och fästingar finns i området och skall du bo i stan så finns det dessutom loppor.

Vi har tre hundar och samtliga har fästingshalsband detta räcker dock inte till när det är högsäsong för fästingarna (vår och höst) då måste vi alltid komplettera med spot on. Ett par gånger har vi fått loppangrepp av lite allvarligare sort och då har vi fått medicinera hundarna med medicin som gör loporna sterila. Samt röka och desinficera bostaden. När du åker hem från Spanien så av avmaska direkt, helst både före avresan och direkt efter hemkomst.
Av Alice
27 juli 2012 10:56
Hej Jonnyx och tack för ditt svar. Läste artikeln från din vet, även den om loppor. Tydligenfinns det förebyggande behandling för loppor, ska kolla vidare på.
Av Nerja
25 mars 2013 13:54
December var kanon i år, bästa på länge. Men sedan, precis som i resten av Europa, har i synnerhet mars varit ovanligt regnig.
Har bott här snart 20 år, och överlag är det varmt och fint i solen dec-feb, men lite kyligare i skuggan (iaf för mig som vant mig vid det spanska vädret. Ta med lite varmare kläder för säkerhets skull man vet ju aldrig.
Vänligen/
Anders Larsson
http://spanskafastigheter.se/