Vinrutten i Alsace

30 aug. 2015 13:36
Visningar: 3010
Hej!
Åker på weekend till Alsace på torsdag. Vi ska göra vinrutten (17 mil). Vi har hyrt bil som vi hämtar på flygplatsen (Basel).

Vi ska bo två nätter i Colmar men har två nätter som vi inte bokat. Tips på mysigt boende? I vilken by? Andra tips på vingårdar? Restauranger? Sevärdheter? Slott?
Vill gärna vandra lite. Tips på en vandringsled?
Tack! Mvh Cissi
Av Mava76
31 aug. 2015 10:54
Åh, vi åkte förbi Alsace på vägen hem i somras. Eigesheim var en underbar by! bland det mysigaste jag sett. Vi bodde på Hostellerie du Pape, som låg bra till, men vilket hotell som helst i byn är nog bra. Nu kanske inte AC behövs heller? Det hade annars du Pape :-). Perfekt att bara gå runt i byn, prova viner (det finns 35 vinhus representerade i byn...) och äta god mat och sen promenera hem. Det finns någon hemsida om Alsace såg jag, där kanske de har tips om vandringar. Det var för varmt när vi var där för det.
Av Lora
2 sep. 2015 01:26
Hej, Cissi!

Jag besökte Alsace för några veckor sedan.
Hade Strasbourg som bas och gjorde en dagsutflykt.
Mysigt. Vackert. Idylliskt.

Eguisheim påstås vara en av de vackraste byarna. Blommor precis överallt och det har de fått flera utmärkelser för. Restaurangtips: Le Pavillon Gourmand, 101 Rue du Rempart S. Regionalt kök. Bra servicenivå och god mat.

Missa inte den genuina Gueberschwihr. Vingård att besöka: http://www.domaine-burn.fr/

Ribeauvillé med omnejd hann jag inte med men något säger mig att det kan bli ett bra alternativ för er efter Colmar. Flera intressanta vinproducenter att besöka: Maison Trimbach, André Kientzler, Marcel Deiss et Fils, Hugel et Fils för att nämna några.

Inte långt därifrån är det till Haut-Koenigsbourg Castle…

Mer info och inspiration: http://www.vinsalsace.com/ samt: http://www.route-chateaux-alsace.com/

Önskar er en underbar resa!
2 sep. 2015 13:20
Tack snälla för tipsen! Ska bli så härligt att åka imorgon!
Med vänlig hälsning Cissi